Μητσοτάκης: Gov.gr, μια πραγματική ψηφιακή επανάσταση

Μητσοτάκης: Gov.gr, μια πραγματική ψηφιακή επανάσταση
(ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ) Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε σήμερα μέρος στην τηλεδιάσκεψη για την πρώτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που είχε ως κύριο αντικείμενο τη συντονισμένη αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την αδειοδότηση, παραγωγή και διανομή εμβολίων, αλλά και τις μετακινήσεις, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021..Στην παρέμβασή του, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα πιστοποιούν την υψηλή αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Αναφερόμενος στην πρότασή του για θέσπιση ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι όσο νωρίτερα ληφθούν αποφάσεις τόσο καλύτερα για την ΕΕ, καθώς σε διαφορετική περίπτωση είναι αναπόφευκτο ότι ο ιδιωτικός τομέας θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πριν ένα χρόνο ακριβώς το https://www.gov.gr/ μπήκε στη ζωή μας. Από τότε, έχουν γίνει 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές, οι οποίες προηγουμένως θα χρειάζονταν επισκέψεις από τους πολίτες σε δημόσιες υπηρεσίες.

Μία πραγματική ψηφιακή επανάσταση που βελτιώνει τη σχέση των πολιτών με το δημόσιο και διευκολύνει την καθημερινότητα κάθε πολίτη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός για τον έναν χρόνο λειτουργίας του.