Μόλις 6 άτομα εμφανίστηκαν στο πάρτι της Κομισιόν στο metaverse

Μόλις 6 άτομα εμφανίστηκαν στο πάρτι της Κομισιόν στο metaverse
Κόστισε σχεδόν 400.000 ευρώ αλλά δεν στέφθηκε με επιτυχία...

Της Alice Hearing

Η Ευρ. Επιτροπή προσπάθησε να «κάνει παρέα με τα παιδιά» και απέτυχε οικτρά.

Το τμήμα εξωτερικής βοήθειας της Κομισιόν διοργάνωσε ένα εικονικό «γκαλά» την Τρίτη το βράδυ, έχοντας πρώτα δαπανήσει 387.000 ευρώ στην ανάπτυξη της πλατφόρμας του στο metaverse, σε μια προσπάθεια να προσελκύσει το ενδιαφέρον των νέων ανθρώπων. Μόλις έξι άτομα εμφανίστηκαν στο …πάρτι.

Σύμφωνα με έναν από τους έξι μόλις θαμώνες, τον ανταποκριτή της Devex Vince Chadwick, η εκδήλωση ήταν μια τρομακτική αποτυχία και ο ίδιος κατέληξε να είναι ο μόνος που παρέμεινε ενώ άλλα πέντε άτομα έφυγαν σχεδόν αμέσως αφού εισήλθαν. Πριν φύγουν, πρόλαβαν να μοιραστούν με τον Chadwick στο chat την αρνητική τους έκπληξη για το θέαμα.

Ο Chadwick μοιράστηκε ένα σύντομο κλιπ στο Twitter που δείχνει κάποια πολύχρωμα άβαταρ να χορεύουν πάνω σε μια σκηνή, δίπλα σε μια τροπική παραλία. «Είναι κανείς εδώ;» διαβάζουμε να γράφει ένα μήνυμα στην οθόνη. «Η συναυλία είναι απλώς ο ίδιος DJ να παίζει την ίδια μουσική ξανά και ξανά» έγραψε ένας άλλος επισκέπτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η – με αρκετές δυσκολίες, απ’ ό,τι φαίνεται – παρουσία στο metaverse είναι κομμάτι μιας πανάκριβης προσπάθειας της πρωτοβουλίας Global Gateway Initiative της Ευρ. Ένωσης, η οποία σχεδιάζει να δαπανήσει 300 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027 στην κατασκευή νέων υποδομών στις αναπτυσσόμενες χώρες, και το επίσημο τρέιλερ παρουσιάστηκε στα social media στα μέσα του Οκτώβρη.

Η πλατφόρμα υποτίθεται ότι είναι ένας νέος τρόπος εξερεύνησης της Πρωτοβουλίας «μέσα από μια σειρά ιστοριών ‘ηρώων’ σε ένα εικονικό περιβάλλον», σύμφωνα με την Επιτροπή. 

Οι χρήστες μπορούν να βρουν πληροφορίες μέσα από ιστορίες που παίζονται σε οθόνες βίντεο σε ένα τροπικό νησί, ενώ συναντούν και άλλες ασυνήθιστες προσθήκες, όπως μια open book εγκατάσταση τέχνης σε ένα υγρό δάπεδο, drones που μεταφέρουν οθόνες όπου αναβοσβήνουν λέξεις όπως «εκπαίδευση» και «δημόσια υγεία», και τη δυνατότητα να περπατούν στο νερό. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι το έργο στοχεύει στην «αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με το τι κάνει η ΕΕ στην παγκόσμια σκηνή», στοχεύοντας ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους που περνούν τον χρόνο τους στο TikTok και το Instagram και οι οποίοι είναι «ουδέτεροι σχετικά με την ΕΕ» και «δεν εκτίθενται συνήθως σε τέτοιες πληροφορίες».

Άξιζε τον κόπο; 

Ακόμη και πριν από το γκαλά όπου δεν πάτησε κανένας, το προσωπικό του οργανισμού είχε τις αμφιβολίες του για τέτοιες μεθόδους, σύμφωνα με έκθεση της Devex που επικαλείται ανώνυμες συνεντεύξεις∙ οι υπάλληλοι το περιέγραψαν ως «ψηφιακό σκουπίδι» και «καταθλιπτικό και ντροπιαστικό».

Οι χρήστες του Twitter δεν εντυπωσιάστηκαν ούτε από το τρέιλερ, με έναν να απαντά: «Υπάρχει μια τεράστια ξηρασία στην Ανατολική Αφρική, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν έχει αρκετά χρήματα για τρόφιμα για τους πρόσφυγες στους καταυλισμούς, κλπ. κλπ. κλπ. και εσείς επιλέγετε να ξοδέψετε χρήματα για ΑΥΤΟ;».