Moody’s: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook των αμερικανικών τραπεζών

Moody’s: Υποβαθμίζει σε αρνητικό το outlook των αμερικανικών τραπεζών
epa02822243 A sign out side the New York offices of Moody's Corporation in New York, New York, USA, 13 July 2011. Moody's announced on 12 July that it was downgrading Ireland's sovereign debt to 'junk' status. Moody's Corporation is the holding company for Moody's Analytics and Moody's Investors Service, a credit rating agency which performs international financial research and analysis on commercial and government entities. EPA/ANDREW GOMBERT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H Moody's Investors Service έδωσε ακόμα ένα χτύπημα…

Τις προοπτικές των αμερικανικών τραπεζών σε «αρνητικές» από «σταθερές», υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, στον απόηχο της σοβούσας τραπεζικής κρίσης, που ξέσπασε με το «λουκέτο» στη Silicon Valley Bank.

Ειδικότερα, σε έναν ήδη κλονισμένο κλάδο, η Moody’s Investors Service έδωσε ακόμα ένα χτύπημα… περικόπτοντας το outlook του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος σε αρνητικό από σταθερό… 

Ο λόγος της υποβάθμισης δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το γεγονός της χρεοκοπίας της SVB, που ώθησε τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να προχωρήσουν την Κυριακή (12/3) σε ένα δραματικό σχέδιο διάσωσης (bail out) για τους καταθέτες και άλλα ιδρύματα που επηρεάστηκαν από τη σοβούσα κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεταβάλαμε σε αρνητικές από σταθερές τις προοπτικές μας για το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ ώστε να αντικατοπτρίζουν την ταχεία επιδείνωση του λειτουργικού περιβάλλοντος στις Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank και Signature Bank (SNY), αλλά και τις χρεοκοπίες στις και SNY» ανέφερε στην έκθεσή της η Moody’s.

Σε ό,τι αφορά την υποβάθμισή του κλάδου, ο οίκος αξιολόγησης σημείωσε τις έκτακτες ενέργειες που έγιναν για την ενίσχυση του κλάδου. Ωστόσο, όπως είπε, άλλες τράπεζες με μη καταγεγραμμένες ζημίες ή ανασφάλιστους καταθέτες θα μπορούσαν να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται πως η Federal Reserve δημιούργησε μια facility line για να διασφαλίσει ότι τα ιδρύματα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας θα έχουν πρόσβαση σε μετρητά.

Το υπουργείο Οικονομικών υποστήριξε το εν λόγω πρόγραμμα με κεφάλαια 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων (backstopped) και υποσχέθηκε ότι οι καταθέτες με περισσότερα από 250.000 δολάρια στη SVB και τη Signature θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα κεφάλαιά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: