Most Admired Companies in Greece: Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα επιστρέφει για 6η χρονιά!

Most Admired Companies in Greece: Η μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα επιστρέφει για 6η χρονιά!

Aπό το Fortune Greece και την KPMG.

Την ώρα που ο πλανήτης αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση των τελευταίων 100 χρόνων, η έρευνα για τις Πιο Αξιοθαύμαστες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα αποκτά βαρύνουσα σημασία.

Οι εταιρείες καλούνται να λειτουργήσουν μέσα σε μία νέα πραγματικότητα και οι δράσεις τους θα αναδείξουν ποιες είναι οι πραγματικές τους αξίες!

Στη σκιά της πανδημίας του COVID-19,  η ταχύτητα στη λήψη δράσεων με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, η καινοτομία μέσα από τον άμεσο σχεδιασμό πρακτικών λύσεων στο πνεύμα του ψηφιακού μετασχηματισμού, η εταιρική υπευθυνότητα, η διαχείριση των ανθρώπινων πόρων θα αναδείξουν μεταξύ άλλων, τις επιχειρήσεις εκείνες που θα βγουν από την πανδημία ενισχυμένες στη συνείδηση της κοινωνίας, ως αξιοθαύμαστες επιχειρήσεις.

Η λίστα Most Admired Companies καταρτίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Άνοιξη του 2015 και στα χρόνια που ακολούθησαν, καθιερώθηκε με συνέχεια και συνέπεια ως ο πλέον αξιόπιστος  θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, επιβραβεύοντας επιχειρήσεις που δρουν με καινοτομία, εξωστρέφεια και εταιρική υπευθυνότητα.

Η αξιολόγηση των επιχειρήσεων γίνεται με γνώμονα  συγκεκριμένα ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια που εγκαθίδρυσε η αμερικανική έκδοση του Fortune σε δύο φάσεις. Στην έρευνα  επιλέγονται  προς αξιολόγηση εκείνες οι εταιρείες, των οποίων ο τζίρος κυμαίνεται άνω των 50 εκατ. ευρώ και είναι κερδοφόρες.

Τα 9 κριτήρια στα οποία βασίζεται η τελική κατάταξη είναι τα εξής:

Καινοτομία

Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού

Αξιοποίηση Πόρων και Εταιρικών Παγίων

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

Ποιότητα της Διοικητικής Ομάδας

Οικονομική Επίδοση

Μακροπρόθεσμη Επενδυτική Αξία

Ποιότητα Προσφερόμενων Προϊόντων ή Υπηρεσιών

Εξωστρέφεια/ Ανταγωνιστικά Πλεονεκτήματα

Στην έρευνα λαμβάνουν μέρος και ψηφίζουν περισσότερα από 1.500 C-suite στελέχη (CEOs, CFOs, COOs, Γενι​κοί Διευθυντές, Marketing Managers, Εμπορικοί Διευθυντές, HR Directors) από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Η νέα λίστα θα παρουσιαστεί στο τεύχος Ιουλίου και στο ανανεωμένο fortunegreece.com.

Δείτε την περσινή έρευνα ΕΔΩ

..and stay tuned for the upcoming TOP 20 MOST ADMIRED COMPANIES IN GREECE 2020.