Μουσείο Μπενάκη: Πώς η εφαρμογή ARTVOLT διευκολύνει τους λάτρεις της τέχνης

Μουσείο Μπενάκη: Πώς η εφαρμογή ARTVOLT διευκολύνει τους λάτρεις της τέχνης
Δημοσιογράφοι ξεναγούνται στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στην έκθεση με θέμα «Θησαυροί φιλελληνικής ζωγραφικής - Από τη συλλογή του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός» , Αθήνα, Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να περιηγούνται μέσα από τα εκθέματα και να μαθαίνουν μέσω της εφαρμογής όλες τις πληροφορίες σχετικά με έργα καλλιτεχνών.

Το Μουσείο Μπενάκη είναι το πρώτο μουσείο στην Ελλάδα που προχώρησε σε συνεργασία με την ARTVOLT, εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας (application), η οποία έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους λάτρεις της τέχνης.

Οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη, μαζί με τη δυνατότητα περιήγησης στις μόνιμες συλλογές με τη χρήση των QR Codes που είναι σε λειτουργία εδώ και πολλά χρόνια σε τέσσερα από τα παραρτήματά του (Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού, Πινακοθήκη Γκίκα, Εργαστήριο Γιάννη Παππά και Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης), σήμερα, έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους και με την εφαρμογή (application) ArtVolt, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν ακόμα πιο διευρυμένους τρόπους περιήγησης στους χώρους του.

Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να περιηγούνται μέσα από τα εκθέματα και να μαθαίνουν μέσω της εφαρμογής όλες τις πληροφορίες σχετικά με έργα καλλιτεχνών που ανακαλύπτουν για πρώτη φορά. Μπορούν να επανέρχονται στα έργα που τράβηξαν την προσοχή τους, καθώς επίσης να ανακαλύπτουν κι άλλα έργα συναφή εκείνων που τους κίνησαν αρχικά το ενδιαφέρον. Ο χρήστης της εφαρμογής δεν έχει παρά να φωτογραφίσει αυτά που τον ενδιαφέρουν και η ArtVolt τα αποθηκεύει και τα ταξινομεί ανά κατηγορία. Έτσι ο χρήστης ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή για τα έργα των αγαπημένων του καλλιτεχνών και τις δραστηριότητες των μουσείων και των γκαλερί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: