Πώς είναι να τρως μέσα σε ιγκλού με θέα την Ακρόπολη

Πώς είναι να τρως μέσα σε ιγκλού με θέα την Ακρόπολη
Απολαύσαμε μια πραγματικά ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο Let’s Bubble, το νέο rooftop εστιατόριο του Neoma Hotel.

Η τάση για φαγητό, ποτό ή καφέ μέσα σε ιγκλού πρωτοεμφανίστηκε πριν μια δεκαετία περίπου και έγινε γρήγορα δημοφιλής σε όλο τον κόσμο. Πλέον έφτασε και στη χώρα μας με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, μέσα από το 4άστερο ξενοδοχείο Neoma, που άνοιξε τις πόρτες του πέρσι τον Ιούνιο, στην οδό Μουσών 13, στους πρόποδες του Φιλοπάππου.

Τρία υπέροχα ιγκλού βρίσκονται από τα τέλη Φεβρουαρίου στην ταράτσα του design ξενοδοχείου, που συνδυάζει απόλυτα την urban πολυτέλεια με μία μινιμαλιστική απλότητα, μέσα στα οποία οι καλεσμένοι μπορούν να πιούν τον καφέ ή το κοκτέιλ τους, αλλά και να απολαύσουν ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι με φόντο την Ακρόπολη.

Η αρχική ιδέα ήρθε από τους ίδιους τους πελάτες του Νeoma οι οποίοι, παρά το κρύο του χειμώνα, επέμεναν να επισκεφθούν το rooftop για να απολαύσουν τον καφέ ή το φαγητό τους. Με το concept να παίρνει την τελική του μορφή μετά από ένα ταξίδι του ιδιοκτήτη στο εξωτερικό.

«Αρχικά είχαμε αποφασίσει η ταράτσα μας να υποδέχεται τους επισκέπτες μας μόνο τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες. Όμως η αγάπη και η προτίμηση του κόσμου, τόσο των πελατών που διαμένουν όσο και επισκεπτών μας, μάς πήγε ένα βήμα παρακάτω. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για μία κατασκευή που να μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες μας τη θέα και τις γεύσεις του εστιατορίου, χωρίς καμία έκπτωση και παράλληλα να συμβαδίζει με τον περιβάλλοντα χώρο και την αισθητική του κτηρίου, αλλά και τη γενικότερη φιλοσοφία μας. Εύκολες λύσεις δεν υπήρχαν. Βρήκαμε όμως την ιδανική και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι με τα τρία ιγκλού μας, τα τρία bubbles μας, όπως τα λέμε μεταξύ μας. Ο κόσμος έχει αγκαλιάσει το concept των ιγκλού και πλέον αποτελεί μια must-visit επιλογή για τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης», μας είπε ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου.

Φτάσαμε αργά το απόγευμα και ο ήλιος είχε μόλις δύσει. Παρά τον κρύο καιρό, αφεθήκαμε στα χέρια του έμπειρου προσωπικού το οποίο μας πρότεινε να ξεκινήσουμε με δροσιστικά κοκτέιλς. Δοκιμάσαμε το Red Fashion με ρούμι, πορτοκάλι, ανανά, λάιμ και γρεναδίνη και το Vanilla Candy με βότκα, κράνμπερι, λάιμ, σιρόπι, βανίλια και fraise. Το εστιατόριο διαθέτει έναν πλήρως ενημερωμένο κατάλογο με κρασιά, λευκά, κόκκινα, ροζέ και πορτοκαλί, κοκτέιλ, σαμπάνιες και αφρώδεις οίνους, καθώς και επιδόρπια κρασιά.

Αυτό που μας εντυπωσίασε είναι ότι μπορούσαμε να δειπνίσουμε σε απόλυτη ιδιωτικότητα, καθώς και να ρυθμίσουμε την εσωτερική θερμοκρασία του ιγκλού, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6 άτομα. Το ιγκλού είναι κατασκευασμένο από διάφανο υλικό, γεγονός που επιτρέπει την απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη και σε ολόκληρη την Αθήνα.

Το γευστικό μας ταξίδι ξεκίνησε με σουτζουκάκια tartare σε λαδόπιτα με μαρμελάδα τομάτα με κύμινο, τραγανό μανούρι και μυρωδικά, bao bun με τραγανή γαρίδα, πικάντικη μαγιονέζα και Asian sla και πολίτικη σαλάτα με λάχανο, καρότο, ψητή πιπεριά, σκόρδο και μαϊντανό. Συνεχίσαμε επιλέγοντας από τον κατάλογο των ζυμαρικών τραγανά gnocchi «ανθότυρου» σε κρέμα από κατσικίσιο τυρί, καπνιστή πανσέτα και αφρό τρούφας και κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής με πουρέ σελινόριζα και σάλτσα ελληνικού καφέ.

Τι έμεινε για το τέλος; Φυσικά, δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε το γεύμα μας χωρίς να δοκιμάσουμε γλυκό. Έτσι, επιλέξαμε μπεζέ με namelaka λευκής σοκολάτας κάστανο και σάλτσα amaretto (must επιλογή), κλείνοντας το γαστρονομικό μας ταξίδι απολαμβάνοντας τη φωτισμένη Ακρόπολη.

Tο Let’s Bubble είναι ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το Neoma Hotel, μια αρχιτεκτονική «όαση» που διαθέτει 10 smart δωμάτια και 6 σουίτες, εστιατόριο, γυμναστήριο και rooftop bar με πισίνα και εντυπωσιακή θέα στην Αθήνα, με μοναδικούς εσωτερικούς χώρους, μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες και πολυτελείς ανέσεις.

«Τα σχέδια του ξενοδοχείου για την επόμενη περίοδο, είναι η έναρξη λειτουργίας του rooftop για την άνοιξη-καλοκαίρι 23’, όπου οι πελάτες μας θα μπορούν να απολαύσουν μια αναζωογονητική βουτιά στην εντυπωσιακή πισίνα του ξενοδοχείου στον τελευταίο όροφο, να δοκιμάσουν το μενού είτε τις μεσημεριανές είτε τις βραδινές ώρες, σε συνδυασμό με δροσερά κοκτέιλς και κρασιά», μας είπε ο διευθυντής του Neoma, Γιάννης Αργυρός.

Επικοινωνία:

Neoma Hotel

Μουσών 13, 11741 Αθήνα

Τηλ.: +30 213 0883945

Email: info@neomahotel.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: