Μουσική και παραστάσεις στο Φεστιβάλ Θάλασσας

Μουσική και παραστάσεις στο Φεστιβάλ Θάλασσας

Ένα καλά κρυμμένο μυστικό στα Νέα Μουδανιά.

Μια εκδήλωση που πάντα βρίσκω αξιόλογη είναι μια συναυλία των Γιώργου Νταλάρα-Γλυκερίας, σε ουδέτερους τόπους και χρόνους. Οι δυο τους εμφανίζονται την Κυριακή 21 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Θάλασσας 2013 στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών. Η συναυλία «Μικρά Ασία–Βυζαντινός Εσπερινός» είναι αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα και, αν μη τι άλλο, οι σπουδαίες φωνές των δυο αυτών καλλιτεχνών θα κάνουν τη βραδιά του Ιουλίου πιο μαγευτική απ’ ότι ήδη θα είναι.

Κι αφού θα έχετε ήδη πάει προς τα εκεί, λέω να καθίσετε και για την καυστική κωμωδία «Ο Επιθεωρητής» του Νικολάι Γκόγκολ, που παρουσιάζει ο Θεατρικός Οργανισμός Ακροπόλ σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο Αμφιθέατρο Ν. Μουδανιών. Σπύρος Ευαγγελάτος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Αρμένης σε ένα έργο που σατιρίζει τη διαφθορά και τη σήψη του κρατικού μηχανισμού. Θα μου πείτε τώρα: «Μα τι μας λες; Εμείς να ξεχάσουμε τη σήψη του κρατικού μηχανισμού θέλουμε». Ξεχνάς καλύτερα όταν γελάς.

Βλέπω ότι το έχετε αποφασίσει να μείνετε παραπάνω στα Ν. Μουδανιά. Μάλλον συγκλονιστήκατε κι εσείς από τις όμορφες παραλίες γύρω από το Φεστιβάλ Θάλασσας. Προτείνω λοιπόν να δείτε το Σάββατο 27 Ιουλίου το κωμικό θρίλερ σχέσεων και καταστάσεων «Τα Παιδιά Θα’ Ρθουνε στις Οκτώ», σε κείμενο και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Ε, κι αφού καθίσατε τόσο, σας αξίζει να κλείσετε με τον καλύτερο τρόπο.

Διαβάστε: Μπορεί μια ταινία να αλλάξει μια περιοχή

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου θα δείτε «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες» σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη. Θα αποχαιρετίσετε το μήνα Ιούλιο παρέα με τον Ιούλιο Βερν, ταξιδεύοντας σε τέσσερις ηπείρους και μιλώντας τις γλώσσες 9 διαφορετικών χωρών. Ένα τέλειο διαδραστικό παιχνίδι για να γνωρίσουν οι μικροί θεατές τόπους πρωτόγνωρους και λαούς παράξενους.

Και μερικά στοιχεία για την περιοχή: 

– Τα Ν. Μουδανιά απέχουν 60 χλμ. από την Θεσσαλονίκη ενώ το αεροδρόμιο «Μακεδονία» βρίσκεται σε απόσταση μόλις 35 χλμ.

– Τα Νέα Μουδανιά κτίστηκαν το 1922 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας.

– Η ιχθυόσκαλα της παραλίας Νέων Μουδανιών είναι από τις μεγαλύτερες στην Μεσόγειο και διακινεί τόνους σαρδέλας και γαύρου εντός και εκτός Ελλάδας. Γιάμι!

– Στην παραλία θα απολαύσετε τους καλύτερους ψαρομεζέδες, ενώ στο ίδιο σημείο θα δείτε το πιο μεγαλοπρεπές βασίλεμα του ήλιου πίσω από τον Όλυμπο.

– Αν δεν επιλέξετε ένα από τα εξαιρετικά ξενοδοχεία που θα βρείτε στα Ν. Μουδανιά, μείνετε στο Sani Resort και καλύψτε τις σύντομες διαδρομές μεταξύ των προορισμών με αυτοκίνητο.