Μουζάλας: Όχι μόνο δεν φεύγει αλλά αναβαθμίζεται

Μουζάλας: Όχι μόνο δεν φεύγει αλλά αναβαθμίζεται
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας μιλά σε συνέντευξη τύπου, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μαζί με συναρμόδιους υπουργούς παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα κέντρα προσωρινής διαμονής προσφύγων-μεταναστών στα νησιά Λέρο, Χίο, Μυτιλήνη , Σάμο και Κω καθώς και για τα κέντρα προσωρινής στέγασης προσφύγων στο Σχιστό και τα Διαβατά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Παραμένει στην κυβέρνηση – Αυτονομείται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν σκέφτεται να απομακρύνει τον Γιάννη Μουζάλα, παρά τις πιέσεις Καμμένου, αλλά όπως προκύπτει από τη σύσκεψη για το προσφυγικό, υπάρχουν σκέψεις αναβάθμισης του.

Στις σκέψεις του πρωθυπουργού φέρεται να είναι η αυτονόμηση του υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, που σήμερα υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,

Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή, θα απαιτηθούν νομοθετικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν όχι μόνο το διοικητικό μέρος, αλλά και προσλήψεις οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν πέραν των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μουζάλας με τη δήλωσή του περί «Μακεδονίας» να βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας και στο στόχαστρο του κ. Καμμένου, όμως, όπως φαίνεται, καμία σκέψη δεν υπάρχει στο Μαξίμου για να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας είπε επίσης σήμερα ότι «θα υπάρξει κάποια στιγμή νέα συνάντηση με τον κ. Καμμένο για το θέμα Μουζάλα».