MyJobNow: Η αγορά της εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση στην εποχή του κορωνοϊού

MyJobNow: Η αγορά της εργασίας στον τουρισμό και την εστίαση στην εποχή του κορωνοϊού
Το MyJobNow βοηθάει επιχειρήσεις και εργαζόμενους να έρθουν σε επαφή προσφέροντας διαφάνεια στην επικοινωνία και των δύο πλευρών.

Το MyJobNow είναι μια online πλατφόρμα που βοηθάει επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού και καταστήματα λιανικής να προσλάβουν προσωπικό. Μέσα στην εφαρμογή του MyJobNow εργοδότες και υποψήφιοι εργαζόμενοι μπορούν να συνδεθούν και να ανακαλύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με απλό και άμεσο τρόπο. Το MyJobNow χρησιμοποιεί έναν έξυπνο αλγόριθμο για να επιλέξει και να παρουσιάσει τις ευκαιρίες εργασίας που ταιριαζουν στον υποψήφιο με κριτήρια απόστασης και ικανοτήτων. Χιλιάδες επιχειρήσεις έχουν ήδη χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα του MyJobNow, με >1.000 καινούργιες θέσεις εργασίας να ανεβαίνουν κάθε μήνα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πάνω από 250.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν το MyJobNow για να βρουν δουλειά.

Με την κρίση του κορωνοϊού να αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική οικονομία το MyJobNow συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις νέες τάσεις στις αγορές της εστίασης, του τουρισμού και του delivery, το οποίο αναπτύχθηκε σημαντικά την περίοδο της καραντίνας. Τα δεδομένα που παρουσιάζονται είναι προϊόν στατιστικής επεξεργασίας από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες, επιχειρήσεις και υποψήφιους εργαζόμενους, που έρχονται σε επαφή καθημερινά μέσα από την πλατφόρμα του MyJobNow.

Στο γράφημα που ακολουθεί, αποτυπώνεται η μεγάλη εικόνα ως προς την προσφορά και τη ζήτηση εργασίας μετά την καραντίνα και σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2019. Ήδη φαίνεται ότι υπάρχει σμίκρυνση των αναγκών εύρεσης προσωπικού για τη φετινή σεζόν, όμως παρά τις δυσχέρειες, τα δεδομένα δείχνουν και κάποιες αισιόδοξες τάσεις, όπως η δημιουργία νέων οργανικών θέσεων σε κλάδους όπως το delivery.