«Να μην αντιμετωπίζονται τα κοινωνικά προβλήματα ως αίρεση»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δικαιότερο κόστος προσαρμογής για όλες τις χώρες και εμβάθυνση της κοινωνικής πολιτικής ζήτησε στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Τις θέσεις της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, ενόψει της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος,  στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και στην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βίβιαν Ρέντινγκ.

«Η ελληνική και ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα αντιμετωπίζει με ανησυχία τα προβλήματα που η κρίση ανέδειξε σε ολόκληρο τον ευρωπαϊκό χώρο: την άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και την ενδυνάμωση των πολιτικών άκρων σε συνδυασμό με την αύξηση της ανεργίας και τα καίρια πλήγματα στην κοινωνική συνοχή. Μολονότι η Ένωση έχει αποδείξει ότι δεν εθελοτυφλεί μπροστά σεαυτές τις προκλήσεις, τα βήματα που έχει κάνει είναι μεν ορθά, αλλά δεν επαρκούν για να τις αντιμετωπίσει στη ρίζα τους», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Διαβάστε ακόμη: «Δραματική η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων»

Σύμφωνα με τον Δ. Δασκαλόπουλο, η Ελλάδα δεν πληρώνει μόνο τη δική της ολιγωρία στην αντιμετώπιση της κρίσης με τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά πληρώνει και το τίμημα λαθών και παραλείψεων από την πλευρά των δανειστών της.

«Είμαστε ως εκ τούτου ιδιαίτερα ευαίσθητοι στην ανάγκη της κοινωνικής προστασίας και της δικαιότερης κατανομής των βαρών της κρίσης μεταξύ των κρατών-μελών. Στο πλαίσιο αυτό, πιστεύουμε ότι πρέπει να επανεξετάσουμε την ισορροπία μεταξύ της νομισματικής και της δημοσιονομικής πολιτικής, επανεκτιμώντας την ικανότητά τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ευημερία και στη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής. Οι υπέρμαχοι της οικονομικής ορθοδοξίας δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν τα κοινωνικά προβλήματα ως αίρεση», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Διαβάστε ακόμη: Τι θέλει ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος στον Εθνικό Κήπο;