«Nα συμπεριλάβουμε στις οικονομικές εξισώσεις τον παράγοντα λαό»

«Nα συμπεριλάβουμε στις οικονομικές εξισώσεις τον παράγοντα λαό»

Από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρος του ΣΕΒ αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη αλλαγής του τρόπου λήψης οικονομικών αποφάσεων.

Από το βήμα της Τριμερούς Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος αναφέρθηκε στην κρίση της ελληνικής οικονομίας κι έκανε έκκληση να συμπεριληφθεί ο λαός στις αποφάσεις επί της οικονομίας.

«Να πάψουμε να σχεδιάζουμε και να εφαρμόζουμε οικονομικές συνταγές με αντίληψη εργαστηρίου και να συμπεριλάβουμε στις οικονομικές εξισώσεις τον παράγοντα λαό», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, που εκτίμησε ότι η πορεία προς τη βιώσιμη έξοδο από την πολιτική και οικονομική κρίση θα είναι ακόμη μακρά.

Ο κ. Δασκαλόπουλος μίλησε για τον κίνδυνο «ενός συστημικού κενού, που αν δεν αναιρεθεί μπορεί να προσλάβει εκρηκτικές διαστάσεις», επειδή όπως είπε, οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο.

«Η Ελλάδα είναι ένα ακραίο σύμπτωμα της ευρωπαϊκής κρίσης. Γίναμε το πειραματόζωο μιας συνταγής σωτηρίας από τις Βρυξέλλες, που είχε πολλά κενά και λάθη και η οποία εφαρμόστηκε απρόθυμα και επιλεκτικά από ένα ανέτοιμο πολιτικό σύστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και επεσήμανε την ανάγκη για πραγματική και ριζική αλλαγή, την οποία, όμως, η κοινωνία πρέπει να δει ως δικό της συμφέρον και όχι ως έξωθεν επιβολή.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε, τέλος, ότι η κρίση ανέδειξε την εντεινόμενη αποξένωση ανάμεσα στις πολιτικές και οικονομικές ελίτ και τους λαούς της Ευρώπης και ότι «με τη λιτότητα ως κυρίαρχη συνταγή και με την ανταγωνιστικότητα ως αποκλειστικό ζητούμενο, η Ευρώπη δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: 

Σαμαράς: «Στόχος η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής»

«Βιώσιμη Επιχειρηματικότητα στην Αθήνα» από τον ΣΕΒ

Ο Θεόδωρος Φεσσας προτείνεται για πρόεδρος του ΣΕΒ