Νάγκελ: Η ΕΚΤ έχει πολλή δουλειά για τον περιορισμό του πληθωρισμού 

Νάγκελ: Η ΕΚΤ έχει πολλή δουλειά για τον περιορισμό του πληθωρισμού 
Incoming German Central Bank head Joachim Nagel poses after his officially appointment at the presidential Bellevue palace in Berlin on January 7, 2022. (Photo by Britta Pedersen / POOL / AFP) / ALTERNATIVE CROP Photo: AFP
«Η μάχη κατά του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει…» είπε ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ, Γιόαχιμ Νάγκελ

Να συνεχίσει τις επιτοκιακές αυξήσεις για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό επιθυμεί από την ΕΚΤ ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Μπούντεσμπανκ), Γιόαχιμ Νάγκελ, σε συνέντευξή του στους Financial Times.

«Η μάχη κατά του πληθωρισμού δεν έχει τελειώσει… Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε και δρόμος για να καλύψουμε, αλλά πλησιάζουμε σε περιοριστικό έδαφος», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δηλώσεις του έγιναν μετά την αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ κατά 50 μονάδες βάσης την περασμένη Πέμπτη και τις εκκλήσεις ορισμένων επενδυτών να αναστείλει τη σύσφιξη της πολιτικής της έως ότου χαλαρώσει η αναταραχή στον τραπεζικό τομέα.

Ο Νάγκελ είπε ότι είναι πιθανό οι ευρωπαϊκές τράπεζες να γίνουν πιο επιφυλακτικές ως προς τις χορηγήσεις δανείων, αλλά δεν συμμερίζεται όλες τις ανησυχίες. «Είναι νωρίς να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι η περιοχή οδεύει προς μία πιστωτική κρίση» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: