ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά υπανάπτυξη»

ΝΔ: «Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά υπανάπτυξη»
Τα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς, με το νέο λογότυπο του κόμματος, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί το κόμμα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την τελευταία του ομιλία αλλά και τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσε η ΝΔ. Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «από την τελευταία ομιλία και τα tweets του κ. Τσίπρα πληροφορηθήκαμε το νέο οικονομικό πείραμα που οραματίζεται για την Ελλάδα μετά την οικτρή αποτυχία του προηγούμενου ιδανικού μοντέλου του, από τον αγαπημένο του Μαδούρο στη Βενεζουέλα», προσθέτοντας πως «ο κ. Τσίπρας έχοντας αποτύχει παταγωδώς να οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική ανάκαμψη, ανακάλυψε τώρα τη λεγόμενη “αποανάπτυξη” ή σε πιο κατανοητά ελληνικά, υπανάπτυξη».

Σχολιάζοντας αναφορά του πρωθυπουργού η ΝΔ σημειώνει πως «ο κωδικός της νέας θεωρίας Tσίπρα που θυμίζει τον “λιτό βίο” του Γιάνη Βαρουφάκη, έχει τον τίτλο “ολιγαρκής αφθονία”», επισημαίνοντας πως «την υποστηρίζει ο περιθωριακός οικονομοφιλόσοφος Σερζ Λατούς και έχει ως πρότυπο τη Βολιβία και τον “λιτό βίο” του πρωθυπουργού της Έβο Μοράλες».

«Για να καταλάβουν οι πολίτες το νέο ιδανικό μοντέλο του κ. Τσίπρα για την Ελλάδα, εσωκλείουμε τη φωτογραφία της νέας κατοικίας τού Έβο Μοράλες, αξίας 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο αριστερός ομόλογος του πρωθυπουργού έφτιαξε έναν ουρανοξύστη για τον εαυτό του, στο πλαίσιο προφανώς της προσπάθειας του να μειώσει την ακραία φτώχεια των Βολιβιανών. Κάτι ξέρουν οι κύριοι Τσίπρας και Μοράλες. Η φτώχεια θέλει καλοπέραση.

Το μόνο που λείπει για να συμπληρώσει την τόσο ωραία αυτή θεωρία, είναι μια φωτογραφία από το ρετιρέ του ουρανοξύστη του Βολιβιανού πρωθυπουργού, στην οποία ο κ. Τσίπρας θα απολαμβάνει με τον κ. Μοράλες τα πούρα που του έμαθε ο κ. Καμμένος. Αβάνας φυσικά» καταλήγει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ