Η νέα Barbie έχει αναλογίες κοινής θνητής γυναίκας (Βίντεο)

Η νέα Barbie έχει αναλογίες κοινής θνητής γυναίκας (Βίντεο)

Το πρότυπο της ξανθιάς και αδύνατης γυναίκας καταρρίπτεται. 

Θυμάστε τις εποχές που οι γυναίκες είχαν ως πρότυπο τη Barbie; Ξανθό μαλλί και αναλογίες μοντέλου ήταν ο στόχος του γυναικείου φύλου αλλά και ο πόθος του αντρικού. Αυτό το πρότυπο ήρθε να αλλάξει ο Νικολάι Λαμ.

Ο καλλιτέχνης παρουσίασε πέρυσι το καλοκαίρι το μοντέλο της «φυσιολογικής» Barbie. Η φιγούρα της δε θύμιζε τίποτα από την λεπτεπίλεπτη μορφή που είχε δώσει η Ρουθ Χάντλερ το 1956 και η οποία δεν είχε αλλάξει καθόλου στο πέρασμα των χρόνων. Η νέα Barbie είχε πλέον καμπύλες και αναλογίες μια κοινής γυναίκας.

Διαβάστε ακόμα: Η Barbie ταξιδεύει στην Ινδία!

Ο Λαμ δήλωσε στο περιοδικό TIME πως πολλοί ρωτούσαν που μπορούνε να βρούνε τη κούκλα, αλλά έπαιρναν συνεχώς αρνητική απάντηση αφού δεν κυκλοφορούσε στο εμπόριο.

Αντί, λοιπόν, να κάθεται και να περιμένει πότε κάποια εταιρεία παιχνιδιών θα του κάνει τη πρόταση για να κυκλοφορήσει τη κούκλα του, αποφάσισε να το κάνει ο ίδιος!

Τη προηγούμενη Τετάρτη ο Λαμ ξεκίνησε την δική του εκστρατεία χρηματοδότησης με στόχο να μαζέψει 95.000 δολάρια. Μια εβδομάδα μετά το ποσό που έχει μαζέψει ανέρχεται στις 100.260, ενώ το crowdfund του με τον τίτλο «Average is Beautiful» αναμένεται πως θα έχει τριπλασιάσει τα έσοδα στις 4 εβδομάδες που υπολείπονται της καμπάνιας.

Διαβάστε ακόμα: Η Lego στο Νο 2 του πλανήτη των παιχνιδιών

Στο πλευρό του βρίσκεται η πρώην αντιπρόεδρος της Mattel, η οποία θα τον βοηθήσει να βρει τους καλύτερους κατασκευαστές παιχνιδιών ώστε η νέα-φυσιολογική Barbie να είναι όσο πιο άρτια γίνεται.

Η επικεφαλής σχεδιάστρια της Barbie, Kim Culmone, υπερασπίζεται την εταιρεία της και απαντάει σε όσους ισχυρίζονται πως η «εικονική» αυτή φιγούρα που παρουσιάζει η κούκλα αποτελεί λανθασμένο πρότυπο για τα νέα κορίτσια και τα παροτρύνει να παραμένουν αδύνατα με κάθε τίμημα. «Οι κούκλες ήταν σχεδιασμένες με τόσο λεπτά χαρακτηριστικά για να μπαίνουν και να βγαίνουν τα ρούχα τους με ευκολία», δηλώνει στην Fast Company.

Ο καιρός θα δείξει πιο μοντέλο είναι πιο αρεστό.

1/3