Nέα δημοσκόπηση MARC: Σχεδόν 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Nέα δημοσκόπηση MARC: Σχεδόν 19 μονάδες η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Κ) χαιρετάει τον υπουργό οικονομίας Χρήστο Σταϊκούρα (πλάτη), μετά το τέλος της ομιλίας του και το τέλος της πέμπτης και τελευταίας μέρας της συζήτησης στην Ολομέλειας της Βουλής, για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021, Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην πρόθεση ψήφου το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει τις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες, με την ΝΔ να συγκεντρώνει 38,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ 20%, σύμφωνα με  την πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,8% και το ΜέΡΑ25 με 2%.

Η πρόθεση εμβολιασμού βρίσκεται υψηλά, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης και φτάνει το 70%. Σε αυτούς που δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων.

To 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Παράλληλα, το 53,6% των ερωτηθέντων υποστηρίζει πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας. Ένα 23,3% των ερωτηθέντων απαντά στο ίδιο ερώτημα πως θα ήταν περίπου τα ίδια και 15% αυτών πως θα ήταν καλύτερα.

Το 52,4% των πολιτών εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένο από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.