Νέα εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους

Νέα εργαλεία για τη διαχείριση του άγχους

Το Brainwave μπορεί να βοηθήσει άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους και στρέφονται σε φαρμακευτικές θεραπείες ή στο διαλογισμό.

Η Melon είναι μια startup εταιρεία με έδρα στην Καλιφόρνια, η οποία σχεδίασε και ανέπτυξε μια συσκευή που μέσω των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων του εγκεφάλου αντιλαμβάνεται τη διάθεση του κατόχου της.

Το Brainwave κοστίζει περίπου 150 δολάρια, γεγονός που το κάνει τη φθηνότερη μέχρι στιγμής συσκευή στη συγκεκριμένη κατηγορία, και έχει δυνατότητα μέτρησης σε πραγματικό χρόνο. Αρχικά, η συσκευή σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα παθήσεων του εγκεφάλου που έχουν σχέση με τη δυνατότητα συγκέντρωσης. Αργότερα όμως η εταιρεία διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να βοηθήσει και ένα ευρύτερο πληθυσμό ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα άγχους και στρέφονται σε φαρμακευτικές θεραπείες ή στο διαλογισμό.

Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η συσκευή Muse, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή της, διεγείρει τον εγκέφαλο, βοηθώντας το άτομο που τη χρησιμοποιεί να πετύχει πιο γρήγορα μείωση του άγχους σε σχέση με το να έκανε μόνο διαλογισμό. Κάποιες δοκιμές που έχουν γίνει με το προϊόν, όπως αυτή http://mobilesyrup.com/2014/06/22/ten-days-with-muse-head-on-with-the-brain-sensing-wearable/  και αυτή  http://fourhourworkweek.com/2014/09/12/muse-interaxon/, έχουν δώσει θετικά αποτελέσματα. Το Muse είναι επίσης εμπορικά διαθέσιμο με τιμή 300 δολάρια.

Πηγή: digi1.gr