Νέα εργαλεία κατά του bullying υιοθετεί το Twitter

Νέα εργαλεία κατά του bullying υιοθετεί το Twitter
Και αυτό γίνεται σε μια εποχή που τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση για να κάνουν περισσότερα προκειμένου να προστατέψουν τους χρήστες τους από το επιβλαβές περιεχόμενο.

Ένα νέο εργαλείο είναι σε θέση να εντοπίζει τους λογαριασμούς στο Twitter που επιδίδονται σε παρενόχληση (bullying) με ακρίβεια της τάξης του 90%, σύμφωνα με ερευνητές.

Όπως αναφέρει το BBC, οι αλγόριθμοί του εντοπίζουν δύο είδη επιθετικής/ προσβλητικής online συμπεριφοράς- το cyber- bullying και τη cyber- επιθετικότητα. Ερευνητές στο Binghampton University λένε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό και τη διαγραφή λογαριασμών που επιδίδονται συστηματικά σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ο Τζέρεμι Μπλάκμπερν, επιστήμονας υπολογιστών στην ερευνητική ομάδα, είπε ότι οι αλγόριθμοι χρησιμοποίησαν πληροφορίες από προφίλ στο Twitter και αναζήτησαν συνδέσεις μεταξύ των λογαριασμών που παρουσίαζαν επιθετικές συμπεριφορές. «Φτιάξαμε crawlers- προγράμματα που συλλέγουν δεδομένα από το Twitter μέσω μιας ποικιλίας μηχανισμών» είπε σχετικά. «Συγκεντρώσαμε tweets χρηστών του Twitter, τα προφίλ τους, καθώς και πράγματα που σχετίζονταν με τα social media, όπως το ποιους κάνουν follow και ποιοι τους κάνουν follow. Συνοπτικά, οι αλγόριθμοι “έμαθαν” να διακρίνουν τις διαφορές μεταξύ των “bullies” και των τυπικών χρηστών, λαμβάνοντας υπόψιν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά καθώς τους δίνονταν περισσότερα παραδείγματα».

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δέχονται όλο και μεγαλύτερη πίεση για να κάνουν περισσότερα προκειμένου να προστατέψουν τους χρήστες τους από το επιβλαβές περιεχόμενο. Το Twitter δήλωσε στο BBC πως «προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε πως η υπηρεσία μας είναι υγιής και ασφαλής από παρενόχληση ή άλλα είδη περιεχομένου που μπορεί να κάνουν άλλους να φοβούνται να μιλήσουν, ή να τους θέτουν σε ευάλωτες καταστάσεις».