Νέα κόντρα στον χώρο της τεχνολογίας. Γιατί Έλον Μασκ και Microsoft δηλώνουν έτοιμοι να ανταλλάξουν μηνύσεις

Νέα κόντρα στον χώρο της τεχνολογίας. Γιατί Έλον Μασκ και Microsoft δηλώνουν έτοιμοι να ανταλλάξουν μηνύσεις
CEO, and chief engineer at SpaceX, Elon Musk, arrives for the 2022 Met Gala at the Metropolitan Museum of Art on May 2, 2022, in New York. - The Gala raises money for the Metropolitan Museum of Art's Costume Institute. The Gala's 2022 theme is "In America: An Anthology of Fashion". (Photo by ANGELA WEISS / AFP) Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μια πλευρά απειλεί να μηνύσει την άλλη για «παράνομη» χρήση των δεδομένων της.

Η Microsoft δήλωσε ότι τα εργαλεία της για τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τους διαφημιστές δεν θα υποστηρίζουν πλέον το Twitter, αφού το κοινωνικό δίκτυο που ανήκει στον Έλον Μασκ άρχισε να χρεώνει για την πρόσβαση στο περιβάλλον προγραμματισμού του.

Ο Μασκ απάντησε στην ανακοίνωση κατηγορώντας τη Microsoft ότι χρησιμοποιεί τα δεδομένα του Twitter «παράνομα» και απειλώντας με μήνυση. Ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος αγόρασε την πλατφόρμα πέρυσι, αλλάζει την πολιτική της εταιρείας, χρεώνοντας τις επιχειρήσεις για την πρόσβαση στη ροή δεδομένων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπηρεσία Smart Campaigns της Microsoft βοηθά τους διαφημιστές να διαχειρίζονται καμπάνιες μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε υπηρεσίες όπως το Facebook, το Instagram και το LinkedIn. Από τις 25 Απριλίου, οι χρήστες του προϊόντος δεν θα μπορούν να κάνουν πράγματα όπως να δημιουργούν tweet και προσχέδια ή να βλέπουν προηγούμενα tweets και δεδομένα, δήλωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Ο κατασκευαστής λογισμικού είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην OpenAI, το ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης που συνίδρυσε ο Μασκ προτού διαφωνήσει με την ομάδα και φύγει το 2018. Ο δισεκατομμυριούχος πλέον έχει βάλει μπροστά τη δική του αντίπαλη προσπάθεια τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: