Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Κανένας ληστής» δεν θα εκμεταλλευτεί τα συμφέροντά μας

Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Κανένας ληστής» δεν θα εκμεταλλευτεί τα συμφέροντά μας
epa06876652 A handout photo made available by the Turkish President Press Office shows Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks during his press conference at the Presidential Palace after taking his Oath of office, in Ankara, Turkey, 09 July 2018. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Ο Τούρκος πρόεδρος αντέδρασε άμεσα μετά την έκδοση NAVTEX της Κύπρου για γεωτρήσεις.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα αφήσει «κανένα ληστή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της, αναφερόμενος στις έρευνες της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ υπογράμμισε με νόημα «τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας».

Οι εξελίξεις του τελευταίου καιρού στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο μας θύμισαν ότι η χώρα μας πρέπει να είναι το ίδιο ισχυρή και στις θάλασσες, τόνισε ο Ερντογάν. «Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Σίγουρα δεν θα δεχτούμε προσπάθειες να στερήσουν τους φυσικούς πόρους στην ανατολική Μεσόγειο από την Τουρκία και την ΤΔΒΚ. Δεν εποφθαλμιούμε εδάφη άλλων. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παρέμβουν στη Μεσόγειο ή το Αιγαίο άρχισαν να συνειδητοποιούν πόσο μεγάλο λάθος έκαναν», τόνισε ακόμη ο Ερντογάν, σύμφωνα με τη Hurriyet.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι κυπριακές αρχές εξέδωσαν NAVTEX (οδηγία προς ναυτηλομένους), με την οποία δεσμεύεται η περιοχή στην κυπριακή ΑΟΖ από τις 10 Νοεμβρίου έως και 25 Φεβρουαρίου 2019, όπου ο αμερικανικός πετρελαϊκός κολοσσός EXXON MOBIL σε συνεργασία με την Qatar Petroleum θα κάνει γεώτρηση στο Οικόπεδο 10.