Νέα σελίδα για την Bank of America- Τί αλλάζει με τη Merrill Lynch

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η κίνηση αυτή είναι τμήμα μιας εκστρατείας που λανσαρίστηκε πέρυσι προκειμένου η τράπεζα να βελτιώσει την εικόνα της.

Η Bank of America θα αφαιρέσει την επωνυμία Merrill Lynch από το εμπορικό σήμα επενδυτικής στρατηγικής της, ενώ θα διατηρήσει το «Merrill» για τη διαχείριση πλούτου. Η επενδυτική τράπεζα θα ονομάζεται BofA Securities, όπως ανακοίνωσε η Bank of America τη Δευτέρα.

Η Bank of America αγόρασε τη Merrill Lynch κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Το 2013, η εταιρεία έβαλε τέλος στη Merrill ως νομική οντότητα, ενώ διατήρησε το brand στα τμήματα λιανικής και θεσμικών επενδυτών.

Συνοψίζοντας, το BofA Securities θα είναι το όνομα του θεσμικού χρηματομεσίτη-dealer, συμπεριλαμβανομένων των τομέων παγκόσμιων αγορών, επενδυτικής τραπεζικής, και κεφαλαιαγορών. Η Merrill θα είναι το brand για το τμήμα επένδυσης, και το τμήμα διαχείρισης πλούτου U.S. Trust θα ονομαστεί Bank of America Private Bank.

Οι κινήσεις αυτές είναι κομμάτι μιας εκστρατείας που λανσαρίστηκε πέρυσι με μια διαφήμιση από τον διευθύνοντα σύμβουλο Brian Moynihan, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας το 2010 μετά την αποχώρηση του Kenneth Lewis.

Για το 2018, η τράπεζα κατέγραψε κέρδη-ρεκόρ ύψους 28,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Βασικός στόχος της είναι να φτιάξει την εικόνα της και να ξεφύγει από τα «βάρη» που άφησε η εποχή της κρίσης, όπως αγωγές από επενδυτές και έρευνες των εποπτικών αρχών.

Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Warren Buffett, του οποίου η Berkshire Hathaway Inc. κατέχει το 9,5% της τράπεζας, είπε ότι οι χρηματοπιστωτικές μετοχές είναι μια καλή επένδυση. Παράλληλα, επαίνεσε τον επικεφαλής της Bank of America, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο Brian Moynihan έχει κάνει εξαιρετική δουλειά ως προς τη διοίκηση της εταιρείας. Ό,τι είπε ότι θα κάνει, το έκανε και με το παραπάνω».