Νέα συμφωνία με την Boeing ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση

Νέα συμφωνία με την Boeing ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση
Photo:

Θα δημιουργηθούν πρόσθετες δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία. 

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε σήμερα νέα συνεργασία με την Boeing, συμπεριλαμβανομένης μιας σύμβασης για την αγορά εννέα νέων αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας P8, πρόσθετες δαπάνες για την έρευνα και την ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία.

«Η Boeing και η κυβέρνηση στοχεύουν να συνεργαστούν για τη δημιουργία μια νέας βάσης λειτουργικής στήριξης και εκπαίδευσης για P-8A, ύψους 100 εκατ. λιρών (129 εκατ. δολαρίων) στη βάση Λοσιμάουθ της RAF στη Σκοτία, δημιουργώντας περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε το γραφείο του Κάμερον σε ανακοίνωση ενόψει της επίσκεψής του στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμπορο.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Boeing επιβεβαίωσε πως θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας στη Βρετανία και θα αυξήσει τις δαπάνες της για έρευνα και ανάπτυξη, αν και δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτά τα σημεία της συνεργασίας. Εκτός από αυτά, ανακοινώθηκε επίσης πρόγραμμα περαιτέρω έρευνας και ανάπτυξης στην αεροδιαστημική ύψους 365 εκατ. λιρών, που θα χρηματοδοτηθεί από κοινού από τη βιομηχανία και την κυβέρνηση.

«Όποιες αβεβαιότητες κι αν αντιμετωπίζει η χώρα μας, θέλω το μήνυμα να είναι δυνατό και ξεκάθαρο: το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να έχει ηγετική θέση στον κόσμο στην πολιτική και αμυντική αεροδιαστημική βιομηχανία».