Νέα συνεργασία της Profile με την Forte Securities στο Ηνωμένο Βασίλειο

Νέα συνεργασία της Profile με την Forte Securities στο Ηνωμένο Βασίλειο
Κατόπιν διεθνούς αξιολόγησης, η Forte Securities επέλεξε την πλατφόρμα Axia ως το βασικό σύστημα για τις υπηρεσίες Custody που προσφέρει.

H Profile Software, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, ανακοινώνει νέα συνεργασία στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εταιρεία Forte Securities, Prime Broker με έδρα το Λονδίνο. Πρόκειται για νέο χρήστη της πλατφόρμας Axia, την οποία επέλεξε ώστε να επιτύχει αυτοματοποίηση εργασιών σε θέματα διαχείρισης επενδύσεων και Custody.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Forte Securities διαθέτει μεταξύ άλλων γραφεία σε σημαντικά διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα όπως το Λονδίνο, το Μονακό, το Σίδνεϋ και η Γενεύη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2008 ως brokerage με εξειδίκευση σε Equities, Fixed Income Bonds και Equity Derivatives. Η επιτυχία του μοντέλου διάθεσης ποιοτικών υπηρεσιών σε θεσμικούς επενδυτές, έχει ευνοήσει την βελτιστοποίηση και ταχεία επέκταση των δραστηριοτήτων της Forte Securities από την ίδρυσή της έως σήμερα. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχέως, χάρη στην παρουσίαση καινοτόμων υπηρεσιών στην αγορά, που την κατατάσσουν στις κορυφαίες χρηματοοικονομικές εταιρείες της Ευρώπης.

Η Forte Securities επενδύει σε καινοτόμες λύσεις υποδομών τεχνολογίας, στοχεύοντας στη διεύρυνση του κύκλου εργασιών της και την εδραίωση στιβαρών επαγγελματικών σχέσεων. Το ευρύ χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών που παρέχει περιλαμβάνει Prime Brokerage, Agency trading, Clearing & Settlement, σε πολλαπλά asset classes.

Κατόπιν διεθνούς αξιολόγησης, η εταιρεία επέλεξε την πλατφόρμα Axia ως το βασικό σύστημα για τις υπηρεσίες Custody που προσφέρει. Το Axia θα επιτρέψει στην Forte Securities να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες Custody και safe keeping, παρέχοντας υπολογισμό custody fees, αυτόματο reconciliation και παραγωγή αναφορών, ώστε να εξασφαλίζεται ακριβής τήρηση χαρτοφυλακίων και κανονιστική συμμόρφωση.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Forte Securities θα μπορεί να παρέχει στο πελατολόγιό της, εύκολη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές. Το Axia θα συμβάλει στη διασύνδεση των διεθνών γραφείων της εταιρείας, προσφέροντας ενοποιημένη και ολοκληρωμένη διαχείριση, μεταξύ όλων των χωρών, με γνώμονα την παροχή της βέλτιστης εμπειρίας στον πελάτη.

Το Axia είναι μια αξιόπιστη, βραβευμένη πλατφόρμα διαχείρισης επενδύσεων που εξελίσσεται συνεχώς ώστε να ανταποκρίνεται στις τάσεις της αγοράς, ενσωματώνοντας νέες λειτουργικότητες. Τα δυναμικά εργαλεία που διαθέτει επιτρέπουν προηγμένη αυτοματοποίηση και απλοποίηση διαδικασιών σε όλο το εύρος των εργασιών Investment Management.