Νέες αποκαλύψεις που «καίνε» την Χρυσή Αυγή

Νέες αποκαλύψεις που «καίνε» την Χρυσή Αυγή

Αυτοκίνητο μισθωμένο για τη Βουλή και τον Γιάννη Λαγό, στην επίθεση σε στέκι στην Ηλιούπολη.

Το αυτοκίνητο της Βουλής που μετείχε στην επίθεση του Τάγματος Εφόδου σε στέκι της Ηλιούπολης στις 10 Ιουλίου 2013 είχε δοθεί στον Γιάννη Λαγό.                 

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο Γιάννης Λαγός εμπλέκεται σε πολλές αιματηρές επιθέσεις. Σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές απ’ αυτές, αξιοποίησε όλα τα βουλευτικά προνόμιά του με πρωτοφανή τρόπο. Πρόκειται για την επίθεση δεκάδων εποχούμενων χρυσαυγιτών στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο της Ηλιούπολης «Συνεργείο» στις 10.7.2013.

Ο Λαγός αναγνωρίστηκε από μάρτυρες ως επικεφαλής της επίθεσης. Από τα μηνύματα στο κινητό του προκύπτει η συμμετοχή του:

«Πλάκα, πλάκα, το συνεργείο είχε δουλειά, 50 μηχανάκια, χα», του λέει ένας. Και ένας άλλος: «Δηλαδή τους αλλάξατε τα λάδια και τους γρασάρατε;»

Η αστυνομία που προσέτρεξε κατέγραψε τους αριθμούς όσων δίτροχων πρόφτασε, καθώς και την πινακίδα ενός αυτοκινήτου. Με τον σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε μέχρι τις 31.7.2013, αποδείχτηκε ότι το αυτοκίνητο ανήκει σε εταιρεία leasing. Και όταν ρωτήθηκε εγγράφως, η εταιρεία αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο αυτό είναι μισθωμένο στη Βουλή των Ελλήνων.

Η απάντηση αυτή δόθηκε στις 3.9.2013, αλλά χρειάστηκε να περάσουν μήνες για να μάθουμε τη συνέχεια. Μόλις στις 28.2.2014 η Βουλή ξεκαθάρισε ότι το αυτοκίνητο αυτό της Βουλής που μετείχε στην επίθεση εναντίον του «Συνεργείου» έχει δοθεί στον Ιωάννη Λαγό, για το διάστημα από 5.7.2012 έως 30.9.2014.

 

Πηγή: news247.gr