Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα- Τι απαντά ο Τραμπ

Νέες εκτοξεύσεις πυραύλων πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα- Τι απαντά ο Τραμπ
epa07400874 A video grab shows US President Donald J. Trump (L) and North Korean leader Kim Jong-un (R) meet during the second US-North Korea summit in Hanoi, Vietnam, 27 February 2019. The second meeting of the US President and the North Korean leader, running from 27 to 28 February 2019, focuses on furthering steps towards achieving peace and complete denuclearization of the Korean peninsula. EPA/RITCHIE B. TONGO
Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους άγνωστου τύπου, προχωρώντας στην τρίτη δοκιμή όπλων μέσα σε μία εβδομάδα.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους μικρού βεληνεκούς άγνωστου τύπου, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται για την τρίτη φορά που δοκιμάστηκαν πύραυλοι μέσα σε μία εβδομάδα. Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από τοποθεσίες στην ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας νωρίς το πρωί, διευκρίνισε το επιτελείο στο Yonhap.

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν πως πράγματι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέες εκτοξεύσεις πυραύλων και πρόσθεσαν πως κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για δοκιμή παρόμοια με τις δύο προηγούμενες.

Ο ένας από τους αξιωματούχους, που μίλησαν υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, έκρινε ότι οι πύραυλοι δεν εγείρουν απειλή για τη βόρεια Αμερική. Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο πόσοι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν.

Η σημερινή δοκιμή ακολουθεί την εκτόξευση δύο πυραύλων το πρωί της Τετάρτης και άλλων δύο την περασμένη Πέμπτη 25η Ιουλίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν τον ανησυχούν οι πρόσφατες δοκιμές πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας πως πρόκειται για όπλα μικρού βεληνεκούς.

Ο Ρεπουμπλικάνος ερωτήθηκε σχετικά καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για το Οχάιο. «Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα, θα δούμε τι θα γίνει, αλλά πρόκειται για πολύ συνηθισμένους πυραύλους μικρού βεληνεκούς», απάντησε σε δημοσιογράφους. Πρόσθεσε ότι δεν είχε συζητήσει με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν «ποτέ» για τους «πυραύλους μέσου βεληνεκούς».

Η σειρά δοκιμών ερμηνεύεται από αναλυτές ως ένδειξη της οργής της Πιονγκγιάνγκ για τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ εντός του τρέχοντος μηνός. Οι ευρωπαϊκές χώρες-μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδίκασαν χθες Πέμπτη τη σειρά πυραυλικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας.