Νέες κατηγορίες γιαουρτιού στην ευρωπαϊκή αγορά από τη ΜΕΒΓΑΛ

Νέες κατηγορίες γιαουρτιού στην ευρωπαϊκή αγορά από τη ΜΕΒΓΑΛ

Σε τρεις νέες κατηγορίες γιαουρτιού θα επεκταθεί η ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην ελληνική, αλλά κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σε τρεις νέες κατηγορίες γιαουρτιού θα επεκταθεί η ΜΕΒΓΑΛ προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην ελληνική, αλλά κυρίως στην ευρωπαϊκή αγορά, η οποία εμφανίζει μεγάλη προοπτική ανάπτυξης στην εν λόγω κατηγορία γαλακτοκομικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πρόκειται για τις κατηγορίες γιαουρτιών που προορίζονται κυρίως για το πρωινό, για τα γιαούρτια χωρίς λακτόζη, καθώς και για τα επιδόρπια γιαουρτιού (κατηγορία στην οποία η ΜΕΒΓΑΛ ήδη δραστηριοποιείται, αλλά σχεδιάζει περαιτέρω ανάπτυξη). Στα σχέδια της βορειοελλαδίτικης γαλακτοβιομηχανίας περιλαμβάνεται επίσης η ανάπτυξη γαλακτοκομικών προϊόντων που θα προορίζονται για αυστηρά ή ολικά χορτοφάγους (vegans) και θα προέρχονται από φυτικές και όχι ζωικές πρώτες ύλες.

Ηδη για τη διετία 2017-2018 η ΜΕΒΓΑΛ έχει σχεδιάσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στο «Σούπερ Μάρκετ Φόρουμ 2017» η αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κ. Μαίρη Χατζάκου ανέφερε ότι ένα στα πέντε γιαούρτια που εξάγονται από την Ελλάδα είναι της ΜΕΒΓΑΛ. Συνολικά οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ αντιστοιχούν στο 35% του τζίρου της με κύριες αγορές αυτές της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Αυστρίας, της Νορβηγίας. Αλλωστε, η κ. Χατζάκου βραβεύθηκε χθες ως «Γυναίκα Επιχειρηματίας της χρονιάς» για τις επιδόσεις της εταιρείας ΜΕΒΓΑΛ στην παγκόσμια αγορά.

 

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση που δημοσιοποίησε η εταιρεία, το 2016 έκλεισε για τη ΜΕΒΓΑΛ με τζίρο 109,6 εκατ. ευρώ έναντι 110,28 εκατ. ευρώ το 2015, ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε επίπεδο ομίλου σε 716.000 ευρώ έναντι ζημιών 21,65 εκατ. ευρώ το 2015. Το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου προέρχεται από το γιαούρτι, ήτοι 46,43 εκατ. ευρώ το 2016 και ακολουθούν οι πωλήσεις γάλακτος ύψους 30,89 εκατ. ευρώ.