Νέες κατηγορίες κατά του Γκοσν- Ζημία 5 εκατ. δολαρίων στη Nissan

Νέες κατηγορίες κατά του Γκοσν- Ζημία 5 εκατ. δολαρίων στη Nissan
epa07417125 Carlos Ghosn, former Nissan and Renault chairman, sits in car after leaving his lawyers office in Tokyo, Japan, 06 March 2019. After Tokyo district court granted bail of former Nissan CEO Carlos Ghosn on 05 March, Carlos Ghosn was released on 06 March. The former Nissan and Renault chairman spent more than 100 days in jail after being accused by Japanese authorities of under-reporting his income. EPA/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/ NO ARCHIVES

Κατηγορείται ότι προκάλεσε απώλειες ύψους 5 εκατ. δολαρίων στην αυτοκινητοβιομηχανία, κατά τη διάρκεια χρονικής περιόδου δύομιση ετών, έως τον Ιούλιο του 2018, παραβιάζοντας τα καθήκοντά του στην εταιρεία και με στόχο το προσωπικό κέρδος.

Αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες είναι ο Κάρλος Γκοσν, ο πρώην πρόεδρος της Nissan και της Renault. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times και ιαπωνικά μέσα, κατηγορείται ότι προκάλεσε ζημία 5 εκατ. δολαρίων στην ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η πρόσφατη κατηγορία έρχεται την 18η μέρα της νέας κράτησής του, καθώς ο Γκοσν συνελήφθη για τέταρτη φορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Οι εισαγγελείς του Τόκιο δήλωσαν ότι ο Γκοσν είχε προκαλέσει απώλειες ύψους 5 εκατ. δολαρίων στη Nissan κατά τη διάρκεια χρονικής περιόδου 2,5 ετών, έως τον Ιούλιο του 2018, παραβιάζοντας τα καθήκοντά του στην εταιρεία και με στόχο το προσωπικό κέρδος.

Ο πρώην πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας συνελήφθη για πρώτη φορά τον περσινό Νοέμβριο, ενώ έχει κατηγορηθεί για οικονομικές παραβάσεις που σχετίζονται με χρήματα της εταιρείας, όπως και για απόκρυψη των εισοδημάτων του.

Η νέα σύλληψή του και η απόφαση για παράταση της κράτησής του από δικαστήριο του Τόκιο, έναν μόλις μήνα μετά την απελευθέρωσή του τον Μάρτιο, έχουν προκαλέσει κριτική από οργανισμούς ανθρωπίνων δικαιωμάτων και νομικούς κατά του συστήματος δικαιοσύνης της Ιαπωνίας.