Νέες πρωτοβουλίες του Ντόναλντ Τράμπ για τους εργαζομένους στην κυβερνοασφάλεια

Νέες πρωτοβουλίες του Ντόναλντ Τράμπ για τους εργαζομένους στην κυβερνοασφάλεια
Ο Τραμπ υπέγραψε εκτελεστική εντολή που περιλαμβάνει διατάξεις για τη δημιουργία ενός διαγωνισμού για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

του Robert Hackett

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ υπέγραψε την περασμένη Πέμπτη ένα εκτελεστικό διάταγμα που αποσκοπεί στην ενίσχυση του εργατικού δυναμικού της χώρας που απασχολείται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Το διάταγμα θέσπισε μια σειρά από αναγκαίες ομοσπονδιακές πρωτοβουλίες. Μεταξύ αυτών: τυποποίηση των αγγελιών για θέσεις εργασίας για να βοηθηθούν οι εργαζόμενοι στην κυβερνοασφάλεια να μετακινούνται ευκολότερα από το ένα κυβερνητικό πόστο στο άλλο· δημιουργία ενός προγράμματος εναλλασσόμενης απασχόλησης μεταξύ του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων οργανισμών· θέσπιση βραβείων για τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ενθαρρύνουν ταλέντα στην κυβερνοασφάλεια και ενθάρρυνση των ανθρώπων να αποκτήσουν δεξιότητες χακαρίσματος μέσω νέων βραβείων και διακρίσεων.

Ίσως το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του διατάγματος αφορά έναν «προεδρικό διαγωνισμό για την κυβερνοασφάλεια». Ο στόχος, όπως αναφέρει το διάταγμα, είναι να εντοπιστούν και να επιβραβευθούν οι καλύτεροι επαγγελματίες και ομάδες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο που εργάζονται για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το διάταγμα ορίζει ότι ο πρώτος τέτοιος διαγωνισμός, που απευθύνεται τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο πολιτικό προσωπικό, θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους. Οι νικητές θα κερδίσουν ένα χρηματικό έπαθλο τουλάχιστον 25.000 δολαρίων.

Το διάταγμα επικροτήθηκε από μέλη του Κογκρέσου. Ο Bennie G. Thompson, πρόεδρος της επιτροπής για την εθνική ασφάλεια, και ο Cedric Richmond, πρόεδρος της υποεπιτροπής για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, την προστασία υποδομών και την καινοτομία, ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους ότι το διάταγμα «σηματοδοτεί την έναρξη μιας πραγματικής εθνικής προσπάθειας για την ανάπτυξη και τη διαφοροποίηση της παραγωγής ταλέντων στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας.

Τέτοιοι διαγωνισμοί αποδεδειγμένα τροφοδοτούν την ανάπτυξη, τη διατήρηση και την επιβράβευση ταλαντούχων επαγγελματιών που ασχολούνται με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Εξάλλου, στις ΗΠΑ υπάρχουν και διαγωνισμοί που απευθύνονται σε άτομα μικρότερων ηλικιών, όπως το CyberPatriot, στο οποίο συμμετέχουν μαθητές Λυκείου.