Νέες συμβάσεις στις ΗΠΑ για την Intracom Defense Electronics

Νέες συμβάσεις στις ΗΠΑ για την Intracom Defense Electronics

Στα 3 εκατ. δολάρια ανέρχεται το κόστος των δύο συμβάσεων που επεκτείνουν τη συμμετοχή της IDE σε προγράμματα παγκοσμίου εμβέλειας.

Δύο νέες εξαγωγικές συμβάσεις στις ΗΠΑ, ύψους 3 εκατ. δολ., υπέγραψε η ελληνική εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών και επικοινωνιών αμυντικών συστημάτων IDE (Intracom Defense Electronics), θυγατρική της Intracom Holdings.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η μια αφορά ηλεκτρονικά υποσυστήματα των PATRIOT με αποδέκτη τον στρατό των ΗΠΑ και θα ολοκληρωθεί σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά την παραγωγή ηλεκτρονικών μονάδων του PHALANX με την εταιρία RAYTHEON, θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016 και θα καλύψει απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Οι νέες συμβάσεις επεκτείνουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, την πολυετή και επιτυχημένη συμμετοχή της IDE σε προγράμματα παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ σημειώνεται ότι η IDE εξήγαγε προϊόντα υψηλής αμυντικής τεχνολογίας στις ΗΠΑ για το έτος 2013 τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 5% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ.