Νεκροί και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο – «Μπλόκο» στην είσοδο των πολιτών

Νεκροί και στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο – «Μπλόκο» στην είσοδο των πολιτών
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν την Κυριακή ότι «απομόνωσαν» την περιοχή έως και 4 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Μαχητές της λιβανέζικης Χεζμπολάχ εκτόξευσαν πύραυλο εναντίον ενός ισραηλινού χωριού στα βόρεια σύνορα την Κυριακή, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλα τρία, δήλωσαν η μαχητική οργάνωση και ισραηλινοί γιατροί.

Οι γιατροί είχαν πει αρχικά ότι δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση στη Στούλα, μια αγροτική κοινότητα που εφάπτεται του συνοριακού φράχτη, απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Άιτα α-Σαμπ.Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι χτύπησε στον Λίβανο σε αντίποινα.

Εν μέσω των εξελίξεων, οι ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) δήλωσαν την Κυριακή ότι «απομόνωσαν» την περιοχή έως και 4 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, απαγορεύοντας την είσοδο πολιτών στην περιοχή εν μέσω ανταλλαγής πυρών μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

«Οι IDF τονίζουν ότι η είσοδος στην περιοχή απαγορεύεται αυστηρά και ζητούν από το κοινό να είναι σε επαγρύπνηση και να μην εισέλθει στην περιοχή» μετέδωσαν οι Times of Israel.

Επιπλέον, οι κάτοικοι που ζουν σε κοινότητες που απέχουν έως και 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο διατάχθηκαν να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια μέχρι νεωτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: