Νέο χτύπημα στα ψηφιακά νομίσματα: 31,6 εκατ. δολάρια έγιναν «καπνός» σε μια νύχτα

Νέο χτύπημα στα ψηφιακά νομίσματα: 31,6 εκατ. δολάρια έγιναν «καπνός» σε μια νύχτα
epa06437215 A client looks at the electronic signboard of a Bithumb cryptocurrency exchange in Seoul, South Korea, 14 January 2018. The bitcoin price has tumbled on a government move to clamp down on virtual currency trading. EPA/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Ανταλλακτήριο από τη Νότια Κορέα έγινε για δεύτερη φορά στόχος ψηφιακών κλεφτών.

Ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων στη Νότια Κορέα διέκοψε ξαφνικά κάθε συναλλαγή, καθώς διαπίστωσε ότι κλέφτες «σήκωσαν» κρυπτονομίσματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, το ανταλλακτήριο Bithumb, με έδρα τη Σεούλ, γνωστοποίησε ότι εκλάπησαν ψηφιακά νομίσματα συνολικής αξίας 31,6 εκατ. δολαρίων μέσα σε μια νύχτα, σημειώνοντας ότι όλα τα θύματα της κλοπής θα αποζημιωθούν.

Έπειτα από τα άσχημα αυτά νέα, η αξία των μεγαλύτερων ψηφιακών νομισμάτων της αγοράς, όπως το Bitcoin και το Ethereum, πήρε την «κατηφόρα».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το Bihumb γίνεται στόχος ψηφιακών κλεφτών. Τον Ιούλιο του 2017 το ανταλλακτήριο είχε παραδεχτεί ότι είχε χακαριστεί ο υπολογιστής ενός υπαλλήλου του, με αποτέλεσμα να εκτεθούν τα ευαίσθητα δεδομένα των χρηστών – πελατών.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην ανακοίνωσή του για την επίθεση το Bithumb είχε παραθέσει έναν συντμημένο σύνδεσμο της Google, τον οποίο όμως η αμερικανική εταιρεία έχει μπλοκάρει.

Στην τελευταία δημόσια ενημέρωση μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, το Bithumb είχε γνωστοποιήσει ότι θα πραγματοποιηθεί μια αναβάθμιση ασφαλείας. Για αυτόν τον λόγο, όλα τα κεφάλαια που βρίσκονταν εντός του δικτύου του θα μεταφέρονταν εκτός ίντερνετ, και θα τοποθετούνταν σε ένα λεγόμενο «παγωμένο πορτοφόλι» μέχρι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση. Κανείς, όμως, δεν γνωρίζει ακόμη εάν αυτή η διαδικασία ευθύνεται για την εξαφάνιση νομισμάτων τόσο μεγάλης αξίας.