Νέο χτύπημα στα ψηφιακά νομίσματα έρχεται από το Twitter

Μετά την Google, και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης φημολογείται ότι θα απαγορεύσει τις διαφημίσεις κρυπτονομισμάτων.

 

Το Twitter αναμένεται να απαγορεύσει τις διαφημίσεις πολλών προϊόντων κρυπτονομισμάτων και παροχής υπηρεσιών τέτοιου είδους. Αυτό αποκάλυψε το δίκτυο SkyNews, το οποίο αναμένεται να μπει σε εφαρμογή μέσα σε δύο εβδομάδες και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις Δημόσιες Προσφορές Νομισμάτων (ICO), τις πωλήσεις κουπονιών και τα κρυπτο-πορτοφόλια. Επιπλέον θα απαγορεύσει και τις διαφημίσεις για τα ανταλλακτήρια ψηφιακών νομισμάτων.

Νωρίτερα τον Μάρτιο ο επικεφαλής του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είχε γράψει στον λογαριασμό του ότι η εταιρεία εξετάζει τη λήψη μέτρων. Η απάντηση αυτή ήρθε στο ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει για να αντιμετωπίσει πάρα πολλά περιστατικά απάτης που συνδέονται με τη φρενίτιδα που προκαλούν τα ψηφιακά νομίσματα και η αναζήτηση εύκολου και γρήγορου κέρδους.

Facebook και Google λαμβάνουν παρόμοια μέτρα σχετικά με τη διαφήμιση και την προβολή των ψηφιακών νομισμάτων, ενώ έχει φανεί ξεκάθαρο ότι οι αμερικανικές αρχές εξετάζουν κάθε δυνατό ενδεχόμενο για την επιβολή ενός ελεγκτικού πλαισίου κάτω από το οποίο θα πρέπει να λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα.

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι οι ICOs, κατά τις οποίες νέες εταιρείες –κυρίως startups- εκδίδουν δικά τους ψηφιακά νομίσματα τα οποία δημοπρατούν με στόχο να αντλήσουν κεφάλαια. Το ζήτημα είναι ότι σχεδόν οι μισές προσφορές νομισμάτων μέσα στο 2017 ήταν απάτες, και κατέρρευσαν μέσα σε λίγους μήνες.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι οι ψεύτικες υποσχέσεις σε επενδυτές. Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό με το νόμισμα BitConnect το οποίο υποσχόταν απόδοση της επένδυσης που φτάνει το 40% μέσα σε έναν μόνο μήνα. Τα πάντα κατέρρευσαν τον περασμένο Ιανουάριο, όμως η εκτεταμένη χρήση ψηφιακών καναλιών έκανε το BitConnect γνωστό σε πάρα πολλούς ανθρώπους οι οποίοι έπεσαν θύματα μιας μεγάλης απάτης.

Το ζήτημα, όμως, δεν έχει να κάνει μόνο με τις διαφημίσεις. Μπορεί αυτό να περιορίσει κάπως την προβολή όσων επιδιώκουν να εξαπατήσουν τους επενδυτές, αλλά αυτό δεν θα εμποδίσει συγκεκριμένα πρόσωπα με μεγάλη προβολή να παίξουν τον ρόλο του διαφημιστή των υπηρεσιών αυτών.

Σχετικά άρθρα