Νέο ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων

Νέο ιστορικό χαμηλό στις αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ράλι καθόδου και για τα ομόλογα της Ιταλίας στον απόηχο ανακοινώσεων θετικών μέτρων για την οικονομία.

Σε ράλι επιδίδονται οι τιμές των ελληνικών και ιταλικών κρατικών ομολόγων, με τις αποδόσεις των 10ετών τίτλων να καταγράφουν ιστορικά χαμηλά για τις χώρες τις Νότιας Ευρώπης. Συγκεκριμένα, το ελληνικό 10ετές υποχωρεί κατά 7 μονάδες βάσεις με την απόδοση στο ιστορικό χαμηλό του 1,89%.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική οικονομία ανακάμπτει, ενώ ταυτόχρονα οι ελληνικοί τίτλοι προσφέρουν ελκυστικές αποδόσεις εν μέσω αρνητικών επιτοκίων στην υπόλοιπη ευρωζώνη.

Την Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πλήρη άρση των capital controls, με ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου. Η πλήρης άρση και των τελευταίων περιορισμών, που  αφορά κυρίως  σε συναλλαγές επιχειρήσεων και ιδιωτών με το εξωτερικό, έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα αποδεσμεύεται πλήρως από τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων.

Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των ιταλικών τίτλων  βυθίζονται στα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων ετών. Η απόδοση του ιταλικού 10ετούς συγκεκριμένα υποχωρεί στο 1,24%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2016.