Νέο «κανόνι» από ρωσικό τουριστικό πρακτορείο

Νέο «κανόνι» από ρωσικό τουριστικό πρακτορείο

Την ανησυχία του εκφράζει ο ΣΕΤΕ για την κρίση στη ρωσική τουριστική αγορά και το πως αυτή επηρεάζει την Ελλάδα. 

Ένα ακόμα «κανόνι» ρωσικού τουριστικού πρακτορείο έρχεται να αυξήσει την ανησυχία και για τον ελληνικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS, το πρακτορείο Solvex της Αγίας Πετρούπολης ανέστειλε τις δραστηριότητές του τη Δευτέρα.

Περίπου 9.000 πελάτες του βρίσκονται στο εξωτερικό, οι περισσότεροι εκ των οποίων στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Ο ΣΕΤΕ του με ανακοίνωση του επισημαίνει πως προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, προσθέτει ο ΣΕΤΕ, διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά.

Απευθύνει, παράλληλα, έκκληση προς τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις «να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση, διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις» και καλεί την ελληνική Πολιτεία «να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις».

«Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της “φούσκας” και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας», σημειώνει ο ΣΕΤΕ και υπενθυμίζει ότι, μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021.

 Διαβάστε ακόμη: 

Στα 19,5 εκατ. ανέρχονται οι αφίξεις στην Ελλάδα σύμφωνα με το ΣΕΤΕ

Οι πρωταθλητές στις αφίξεις αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα