Νέο “κύμα απολύσεων” ξεκίνησε η BlackBerry

Νέο “κύμα απολύσεων”  ξεκίνησε η BlackBerry
Photo:

Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αναπροσαρμόζει τη στρατηγική της.

Έναν νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας του προσωπικού ξεκίνησε η BlackBerry η οποία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας των χαμηλών πωλήσεων των smartphones. Η νέα τάξη αυτή πραγμάτων έχει δημιουργήσει την ανάγκη μιας νέας στρατηγικής και ανάκαμψης .

Η εταιρεία αρνείται να αποκαλύψει πόσοι εργαζόμενοι έχουν επηρεαστεί απ’ τις τελευταίες αλλαγές, αλλά δήλωσαν πως κάποιοι έχουν μετατοπιστεί σε διαφορετικές θέσεις ενώ άλλοι απολύθηκαν.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δήλωσαν πως η κίνηση αυτή είναι μέρος του σχεδίου για την ανακατανομή ορισμένων πόρων ώστε να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Η BlackBerry έχει περικόψει χιλιάδες θέσεις εργασίας από τότε που άρχισε η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο John Chen, ο οποίος έχει επικεντρωθεί στο να αλλάξει τις προτεραιότητες της εταιρείας από τότε που εντάχθηκε στην εταιρεία τον Νοέμβριο του 2013.

Ο προηγούμενος γύρος των περικοπών ξεκίνησε νωρίτερα φέτος, όταν η εταιρεία απέλυσε έναν μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που δούλευαν στην κατασκευή hardware, software και εφαρμογών για κινητά. Όπως δήλωσε ο Chen, η εταιρεία κοιτάζει προσεκτικά κάθε τομέα ώστε να δουν τι μπορούν να κάνουν για να πιάσουν τους στόχους και να μειώσουν το κόστος.

Πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν επικεντρωθεί στην ανάθεση της ανάπτυξης και κατασκευής των smartphone σε εξωτερικούς συνεργάτες.