Νέο «πλήγμα» για τη Samsung: Παραιτήθηκε o CEO της εταιρείας

Νέο «πλήγμα» για τη Samsung: Παραιτήθηκε o CEO της εταιρείας
FILE PHOTO: Kwon Oh-Hyun, co-chief executive officer of Samsung Electronics Co., speaks during the company's annual general meeting at the Seocho office building in Seoul, South Korea, March 24, 2017. REUTERS/SeongJoon Cho/Pool/File Photo

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη αναταραχή στη διαχείριση της επιχείρησης, μετά τη φυλάκιση του κληρονόμου του τεχνολογικού γίγαντα τον Αύγουστο.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη αναταραχή στη διαχείριση της επιχείρησης, μετά τη φυλάκιση του κληρονόμου του ομίλου της Samsung τον Αύγουστο.

Ο λόγος για τον Kwon Oh-hyun, CEO της Samsung Electronics, του οποίου η παραίτηση ήρθε την ίδια μέρα που θα ανακοίνωνε η εταιρεία τα τριμηνιαία της κέρδη. Ο ίδιος δήλωσε ότι είχε σκεφτεί την αναχώρησή του «εδώ και αρκετό καιρό» και ότι «δεν μπορούσε άλλο να το αναβάλει».

«Καθώς αντιμετωπίζουμε μία πρωτοφανή κρίση μέσα στην εταιρεία, πιστεύω ότι έχει έρθει η στιγμή για τη Samsung να αποκτήσει ένα νέο πνεύμα και μία νέα ηγεσία προκειμένου να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις που προκύπτουν από την ταχέως μεταβαλλόμενη βιομηχανία της πληροφορικής», ανέφερε σε δήλωσή του.

Σημειώνεται ότι ο Kwon θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Samsung Electronics μέχρι τον Μάρτιο του 2018.

Κρίση στη διαχείριση

Ο Ryan Lim, ιδρυτικός συνεργάτης της τεχνολογίας εταιρείας, δήλωσε ότι «η Samsung βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ηγεσίας», συμπληρώνοντας ότι «αυτό πρέπει να επιλυθεί σύντομα, διότι είναι πολύ ανησυχητικό να μην ξέρουμε ποιος κατευθύνει πραγματικά τη μεγαλοπρεπή αυτή εταιρεία».

Από την άλλη, εκπρόσωπος της Samsung Electronics είπε στο BBC ότι «σύντομα θα βρεθεί ένας διάδοχος, χωρίς όμως να αποκαλύψει το πότε θα γίνει αυτό».

Οι επικεφαλής φεύγουν, τα κέρδη έρχονται

Τα προβλήματα της ηγεσίας, ωστόσο, δεν φαίνεται να έπληξαν τη γραμμή της εταιρείας. Λίγο πριν ανακοινωθεί η παραίτηση του Kwon, η Samsung δήλωσε ότι θα ανακοινώσει σήμερα ένα τριμηνιαίο κέρδος-ρεκόρ χάρη στις αυξανόμενες τιμές των τσιπ.