Νέο πρόβλημα στην εξαγορά του Twitter από τον Μασκ; Δύο επενδυτικά funds τον «εγκαταλείπουν»

Νέο πρόβλημα στην εξαγορά του Twitter από τον Μασκ; Δύο επενδυτικά funds τον «εγκαταλείπουν»
Elon Musk pauses and looks down as he speaks during a press conference at SpaceX's Starbase facility near Boca Chica Village in South Texas on February 10, 2022. - Billionaire entrepreneur Elon Musk delivered an eagerly-awaited update on SpaceX's Starship, a prototype rocket the company is developing for crewed interplanetary exploration. (Photo by JIM WATSON / AFP) Photo: AFP
Οι επενδυτικές εταιρείες Apollo Global Management Inc και Sixth Street δεν συζητούν πλέον με τον Έλον Μασκ για τη χρηματοδότηση της συμφωνίας εξαγοράς.

Οι επενδυτικές εταιρείες Apollo Global Management Inc και Sixth Street οι οποίες αναζητούσαν τρόπους για τη διάθεση χρηματοδότησης στον Έλον Μασκ νωρίτερα μέσα στη χρονιά αναφορικά με την εξαγορά της Twitter Inc, δεν βρίσκονται πλέον σε συνομιλίες με τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό.

Ο Μασκ και η Twitter έχουν εμπλακεί σε μία δικαστική διαμάχη μετά την κίνηση του επιχειρηματία να αποσύρει την πρόταση του για την εξαγορά. Την περίοδο αυτή οι δύο πλευρές διεξάγουν συνομιλίες για τον τερματισμό της δικαστικής διένεξης, ανοίγοντας το δρόμο για το κλείσιμο της συμφωνίας των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων (44,36 δισεκατομμυρίων ευρώ).

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό ότι ο Μασκ και η Twitter συμφώνησαν στην αναβολή της σημερινής κατάθεσης του, χωρίς να προσδιοριστεί νέος χρόνος για την πραγματοποίησή της, όπως δήλωσε μία πηγή που έχει λάβει γνώση για την υπόθεση.

Η Twitter και ο Μασκ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, ενώ η Apollo και η Sixth Street αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Ο Μασκ έχει δηλώσει ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία με δικούς του πόρους, αλλά και με χρήματα από επενδυτές με τους οποίους συνεργάζεται, όπως και με κεφάλαια από τραπεζική χρηματοδότηση.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά η Apollo εξέταζε τρόπους που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της συμφωνίας, όπως είχαν δηλώσει πηγές στο Reuters.

Η Sixth Street συμμετείχε σε αυτές τις συνομιλίες με τις οποίες οι επενδυτές εξέταζαν το ενδεχόμενο να διαθέσουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια (1,01 δισεκατομμύριο ευρώ) για την υλοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς.

Οι συνομιλίες αυτές έχουν τερματιστεί, σύμφωνα με πηγές που έλαβαν χθες γνώση για τις εξελίξεις.