Νέο rapid test για κορωνοϊό, με αποτελέσματα ακριβείας σε μόλις 20 δευτερόλεπτα

Νέο rapid test για κορωνοϊό, με αποτελέσματα ακριβείας σε μόλις 20 δευτερόλεπτα
Ειδικά κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορονοϊό σε ταξιδιώτες που φθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, Κυριακή 16 Αυγούστου 2020. Τυχαιοποιημένους ελέγχους για τον νέο κορονοϊό σε ταξιδιώτες που επιστρέφουν στην Αθήνα από τις διακοπές τους, πραγματοποιούν από το πρωί στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας. Τα δειγματοληπτικά τεστ θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι τη δύση του ήλιου. Στόχος είναι η τυχόν ανεύρεση θετικών στον κορονοϊό ταξιδιωτών αλλά και η ευαισθητοποίηση όσων επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το νέο τεστ δοκιμάστηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου και είχε εξαιρετικά αποτελέσματα, τόσο στις αρνητικές όσο και στις θετικές διαγνώσεις, καθώς το περιθώριο σφάλματος είναι πολύ μικρό.

Ένα νέο τεστ για την Covid-19 εγκρίθηκε στη Βρετανία, που συνιστά τομή σε σύγκριση με τα υπάρχοντα. Κι αυτό διότι τα αποτελέσματά του θα βγαίνουν σε μόλις 20 δευτερόλεπτα, ενώ θα είναι πολύ πιο αξιόπιστα από τα υπάρχοντα rapid tests.

Το τεστ Virolens, το οποίο παρασκευάζεται από την iAbra και την TT Electronics και διανέμεται από την Histate, έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο αεροδρόμιο του Χίθροου. Οι δοκιμές έδειξαν ότι υπάρχει περιθώριο λάθους 1,9% στα τεστ που βγαίνουν αρνητικά και μόλις 0,3% στα θετικά.

Εφόσον η αξιοπιστία του νέου τεστ επιβεβαιωθεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά στον ταχύτερο εντοπισμό των νέων κρουσμάτων και την έξοδο από τα lockdown. Άλλωστε, η χρήση των τεστ αποτελεί κομβικό σημείο στον οδικό χάρτη του Μπόρις Τζόνσον για την επιστροφή στην κανονικότητα.