Νέο σκάνδαλο ταράζει τη γαλλική δεξιά

Νέο σκάνδαλο ταράζει τη γαλλική δεξιά

Οι συνομιλίες του σύμβουλου επικοινωνίας του Νικολά Σαρκοζί «καίνε» τα μέλη του UMP. 

Τελειωμό δεν έχουν τα σκάνδαλα για τη Γαλλία. Λίγους μήνες μετά την αποκάλυψη για τη παράνομη σχέση του Φρανσουά Ολάντ με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ, άλλη μια αποκάλυψη ήρθε να ταράξει τη γαλλική πολιτική σκηνή.

Λίγες ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές το φως της δημοσιότητας πήραν ηχογραφημένες συνομιλίες που είχε στη κατοχή του ο Πατρίκ Μπουισόν. Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Νικολά Σαρκοζί φαίνεται πως έχει χάσει τον ύπνο του τα τελευταία εικοσιτετράωρα, μετά την αποκάλυψη του εβδομαδιαίου περιοδικού Le Canard Enchaîne και της ιστοσελίδας Atlantico. Στις συνομιλίες που είχε καταγράψει εν αγνοία του πρώην προέδρου της Γαλλίας, επειδή δε μπορούσε να κρατάει σημειώσεις, ακούγεται ο Σαρκοζί να σχολιάζει τους υπουργούς, τους δημοσιογράφους αλλά και προσωπικές συζητήσεις με την Κάρλα Μπρούνι.

Διαβάστε ακόμα:Επιχείρηση γοητείας του Φρανσουά Ολάντ στη Silicon Valley

Στα «έγγραφα εργασίας» όπως τα χαρακτηρίζει ο δικηγόρος του Μπουισόν, Ζιλ-Ουίλιαμ Γκολντναντέλ, υπάρχουν συνομιλίες των δυο τους λίγο μετά την ανακοίνωση του γαλλικού ανασχηματισμού- με τον πρώην πρόεδρο να ρωτάει: «Ακούστηκαν αυτά τα βρομόσκυλα που γάβγιζαν;» και τον Μπουσιόν να απαντάει χιουμοριστικά: «Αναφέρεσαι στους δημοσιογράφους;».

Αρκετά από τα στελέχη του δεξιού κόμματος UMP τον θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές του 2012 απέναντι στον Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ, επειδή εκείνος παρακίνησε τον πρώην πρόεδρο να ακολουθήσει μια πιο ακροδεξιά πολιτική κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, γεγονός όμως που δε φαίνεται να επηρέασε τον Σαρκοζί, αφού φήμες τους θέλουν να συναντήθηκαν μια ημέρα πριν την αποκάλυψη του νέου σκανδάλου των υποκλοπών.