Νέος γενικός διευθυντής στη Cyta Ελλάδος

Νέος γενικός διευθυντής στη Cyta Ελλάδος

Επιδίωξη της εταιρείας είναι η αύξηση των μεριδίων αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες και η περαιτέρω εδραίωση της μάρκας.

Τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή της Cyta Ελλάδος ανέλαβε ο Νίκος Χαραλάμπους, έμπειρο στέλεχος του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, με πορεία 26 ετών στη μητρική Cyta, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Χρίστος Λιμνατίτης, ο οποίος διετέλεσε γενικός διευθυντής της εταιρείας τα τελευταία δυόμισι χρόνια, μετακινείται στο στρατηγείο του οργανισμού στη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της Cyta κ. Πατσαλίδης, μιλώντας χθες σε εκδήλωση που έγινε στην Αθήνα, με αφορμή την «αλλαγή σκυτάλης» στην διεύθυνση της Cyta Ελλάδος, δήλωσε ικανοποιημένος από την αξιόλογη αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής θυγατρικής, και πρόσθεσε ότι ο πήχης παραμένει ψηλά και ότι η εταιρεία δεν σταματά, μέχρι να επιτύχει τους στόχους της. Όπως επεσήμανε, η Cyta αποτελεί έναν οργανισμό, με 50 χρόνια ιστορίας και διεθνούς φήμης στις υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών, έχοντας δημιουργήσει τη μοναδική «ταυτότητα Cyta», μία μάρκα πολύ καλά δουλεμένη και διαφοροποιημένη, που προσφέρει προστιθέμενη αξία σε Κύπρο και Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχάλης Αχιλλέως, Αναπληρωτής Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, από τα πρώτα της βήματα και για αρκετά χρόνια, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η εταιρεία, με όραμα και αφοσίωση στον κοινό στόχο, με ομαδική και σκληρή δουλειά, καταφέρνει, πάντοτε, να ξεπερνά το φαινομενικά αδύνατο και διαβεβαίωσε ότι αυτό δεν θα σταματήσει να το πράττει.

Με τη σειρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cyta Ελλάδος και άλλων θυγατρικών του Ομίλου και Διευθυντής Εθνικής και Διεθνούς Χονδρικής Αγοράς της μητρικής Cyta, κ. Γιάννης Κουλίας, εστίασε στις στρατηγικές επιλογές της Cyta Ελλάδος που καθορίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο και λαμβάνουν υπόψη, τόσο τους οικονομικούς παράγοντες, όσο και την προοπτική επέκτασης των δικτύων του Ομίλου, σε ένα κοινό μέτωπο Κύπρου – Ελλάδος, στον άξονα Μέσης Ανατολής – Βαλκανίων. Όπως δήλωσε, η διασύνδεση και ενοποίηση των δικτύων του Ομίλου έγινε πρόσφατα κατορθωτή, μέσω ιδιόκτητων υποθαλάσσιων οπτικών ινών, μεταξύ Αθήνας – Κρήτης – Κύπρου, μία σημαντική εξέλιξη που μεταξύ άλλων, προσέφερε τη δυνατότητα στη Cyta Ελλάδος να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο, όχι μόνο στη λιανική, αλλά και στη χονδρική αγορά. Ο κ. Κουλίας δήλωσε αποφασιστικά ότι, η ενοποίηση αυτή, πέραν των προφανών επιχειρησιακών πλεονεκτημάτων για τη Cyta Ελλάδος, επιτρέπει στον Όμιλο να αξιοποιήσει πλήρως τα εθνικά και διεθνή δίκτυά του και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ως εναλλακτική τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεγάλης γεωπολιτικής αξίας μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής, κ. Χρίστος Λιμνατίτης, ξεκίνησε την ομιλία του με έναν σύντομο απολογισμό και ολοκλήρωσε, αναφέροντας ότι τα τελευταία χρόνια η Cyta Ελλάδος, εν μέσω της μεγάλης οικονομικής κρίσης, κατάφερε να διατηρήσει αναπτυξιακή πορεία. Ο κ. Λιμνατίτης στάθηκε σε κομβικά στοιχεία, όπως είναι η επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κινητή Τηλεφωνία, το πλήρες χαρτοφυλάκιο τετραπλών υπηρεσιών, το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς μήκους 5.000χλμ., η αύξηση του αριθμού πελατών που ξεπερνά τις 330.000 κ.ά. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας για το 2014, η οποία, όπως τόνισε, για το 2015, αναμένεται να είναι πολλαπλάσια του περσινού θετικού αποτελέσματος. Ο κ. Λιμνατίτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της εταιρείας και ευχαρίστησε το Δ.Σ., τη διοίκηση, αλλά και το προσωπικό της εταιρείας για την υποστήριξή τους.

Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Διευθυντής της Cyta Ελλάδος, κ. Νίκος Χαραλάμπους, είπε ότι επιδίωξη της εταιρείας είναι η αύξηση των μεριδίων αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες και η περαιτέρω εδραίωση της μάρκας, σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Δίνοντας το στίγμα της επόμενης μέρας, σημείωσε ότι η Cyta Ελλάδος θα είναι ο αξιόπιστος συνεργάτης, που δίνει λύσεις όταν τον χρειάζονται και ότι θα δώσει τις δικές της απαντήσεις στις εποχές σημαντικών προκλήσεων, που αντιμετωπίζει η χώρα και η αγορά. Τέλος, είπε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο, που αποτελεί, πλέον, κομμάτι αυτής της ομάδας και αυτής της προσπάθειας.