Νέος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο Φώτης Καϋμενάκης

Νέος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου ο Φώτης Καϋμενάκης

Στη δικαιοσύνη το επίμαχο βίντεο του Ηλία Κασιδιάρη - «Αστειότητες» τα περί παρέμβασής του στο ανακριτικό έργο δηλώνει ο Χαρ. Αθανασίου.

Τον Παναγιώτη Μπαλτάκο στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου πρόκειται να αντικαταστήσει ο Φώτης Καϋμενάκης, πρόεδρος και επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής και μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Δικαστικών Μελετών.

Μετά τον πολιτικό «σεισμό» που προκάλεσε η χθεσινή δημοσίευση του βίντεο που έδωσε στη Βουλή ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διεξαγωγή κατεπείγουσας εισαγγελικής έρευνας.

Η κ. Φάκου ανέθεσε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλλιόπη Νταγιαντά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εκ μέρους του βουλευτή έχει τελεστεί το κακούργημα της παραβίασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας και ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, ώστε να διευκρινιστεί, εφόσον γνωρίζει, το πότε και υπό ποιες συνθήκες βιντεοσκοπήθηκε η συνομιλία του με τον Η. Κασιδιάρη.

Μιλώντας στον Ant1 σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, δήλωσε πως «πρόκειται για αστειότητες ότι “στήνονται” η Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί», απαντώντας με τον τρόπο αυτό στους ισχυρισμούς του Τ. Μπαλτάκου στο βίντεο πως είχε δώσει εντολή για «παρέμβαση» της δικαιοσύνης και φυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Αθανασίου συνάντησε τον Τ. Μπαλτάκο μετά τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη και του ζήτησε εξηγήσεις. «Μου είπε ότι “ήταν μια συζήτηση… που ήρθε δήθεν να μου πει ότι αδικείται και εγώ προσπάθησα να τον αποφύγω”», ανέφερε ο υπουργός. «Η ουσία είναι ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση. Δεν υπήρξε καμία παρέμβαση του Μπαλτάκου σε μένα και από μένα σε δικαστές. Αν είχα παρέμβει, γιατί δεν προφυλακίστηκε ο Κασιδιάρης; Ο Κασιδιάρης είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει», επεσήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, που ζήτησε την παραίτησή του, ο κ. Αθανασίου είπε: «Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα την παραίτηση. Ο Τσίπρας να κοιτάξει τα δικά του.Είναι σε δεινή θέση», ενώ ερωτηθείς για την καταγγελία του Φώτη Κουβέλη ότι ο Μπαλτάκος, όταν αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, είπε ότι η ΝΔ θα συγκυβερνήσει με τη Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Είναι σοβαρός άνθρωπος ο Κουβέλης, αλλά φαντάζομαι ότι είναι προσωπική πρωτοβουλία του Μπαλτάκου και το αγνοούσε ο πρωθυπουργός».

Κατέληξε, επαναλαμβάνοντας: «Τα θέματα είναι απλά, έγιναν τα αδικήματα ή όχι; Συνωμότησε όλος ο κόσμος, όλοι οι μάρτυρες εναντίον της Χρυσής Αυγής; Προφανώς, όχι».

Μήνυση της ΧΑ στον Δημήτρη Μπαλτάκο
Ο γιος του παραιτηθέντος γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου, Δημήτρης Μπαλτάκος, αναζητείται από την αστυνομία, προκειμένου να συλληφθεί εντός του αυτοφώρου για τα επεισόδια που προκάλεσε σε βάρος βουλευτών της Χρυσής Αυγής, χθες, μέσα στη Βουλή και ύστερα από τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας του πατέρα του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο Δημήτρης Μπαλτάκος δεν συνελήφθη την ώρα εκείνη επειδή το αδίκημα διώκεται κατ΄έγκληση. Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, χθες, υπέβαλαν μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, σε βάρος του νεαρού βατραχανθρώπου του Λιμενικού, τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής οπότε από τη στιγμή εκείνη αναζητείται.

Το αυτόφωρο λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε ακόμη:

Αμηχανία στην κυβέρνηση από την υπόθεση Μπαλτάκου

Στη «φόρα» οι διάλογοι Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Δένδιας: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» οι αναφορές Μπαλτάκου

Παραιτήθηκε ο Παναγιώτης Μπαλτάκος

ΕΔΕ στο Λιμενικό για τον γιο του Μπαλτάκου

Έξαλλος ο γιος του Μπαλτάκου έπαιξε ξύλο με Χρυσαυγίτες βουλευτές

Σαμαράς: «Δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Μπαλτάκος»