Νέος «πονοκέφαλος» για την Boeing – Καινούριο σφάλμα στο λογισμικό 

Νέος «πονοκέφαλος» για την Boeing – Καινούριο σφάλμα στο λογισμικό 
epa07432176 A Southwest Airlines Boeing 737-700 departs from Ronald Reagan-National Airport in Arlington, Virginia, USA, 12 March 2019. The Boeing 737 Max 8 aircraft has come under scrutiny after similar deadly crashes in Ethiopia and Indonesia. Several countries and airlines have grounded 737 Max 8 planes. EPA/ERIK S. LESSER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι συμβαίνει με τις διαδικασίες έκτακτης ανάγκης;

Η αμερικανική αεροναυπηγική εταιρεία και οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ακόμη ένα πρόβλημα λογισμικού στα 737Max, κάτι που σημαίνει ότι ενδεχομένως να καθυστερήσει ακόμη η επιστροφή τους στους αιθέρες.

Το νέο ζήτημα αφορά λογισμικό, που είναι ξεχωριστό από τις αλλαγές που έγιναν στο προβληματικό σύστημα ελέγχου της πτήσης, MCAS. Παρόλο που δεν συνδέεται με το MCAS, αφορά, όμως, και αυτό διαδικασίες έκτακτης ανάγκης. Η εταιρεία πιστεύει ότι η διόρθωσή του είναι σχετικά εύκολη, αλλά θα πρέπει να πείσει και την αρμόδια αρχή FAA.

Αν η λύση που θα προτείνει δεν γίνει δεκτή, ενδεχομένως να χρειαστεί και έναν επεξεργαστή που φέρουν και τα 500 περίπου 737 Μax που έχουν παραδοθεί ή κατασκευαστεί, κάτι που θα απαιτούσε αρκετό χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι τα 737 Μαx βρίσκονται καθηλωμένα ύστερα από δύο αεροπορικές τραγωδίες στην Ινδονησία και την Αιθιοπία. Η εταιρεία ευελπιστούσε ότι θα πετάξουν και πάλι μέσα στο καλοκαίρι.