Νετανιάχου για Γάζα: «Θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους»

Νετανιάχου για Γάζα: «Θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους»
epa06629922 (FILE) - Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu looks on during a government cabinet meeting held in the southern Negev Desert town of Dimona, Israel, 20 March 2018 (reissued 26 March 2018). Netanhyahu on 26 March 2018 was questioned by Israeli police for the second time over his role in the telecommunication company Bezeq Telecom Israel's corruption case. EPA/JIM HOLLANDER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα» όπου «δεν θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Δεν υπάρχει κανένα μέρος στη Γάζα» όπου «δεν θα φτάσει το Ισραήλ, καμία κρυψώνα, κανένα κρησφύγετο», προειδοποίησε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, λίγες ώρες αφού ο ισραηλινός στρατός μπήκε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του παλαιστινιακού θύλακα.

«Θα φτάσουμε και θα εξοντώσουμε τη Χαμάς και θα φέρουμε πίσω τους ομήρους» καθώς αυτές είναι δύο «ιερές αποστολές», είπε ο Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του σε μια στρατιωτική βάση.

«Δεν υπάρχει καταφύγιο για τους δολοφόνους της Χαμάς», πρόσθεσε.

Ο ισραηλινός στρατός μπήκε σήμερα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, όπου υποστηρίζει ότι στεγάζεται μια βάση στρατηγικής σημασίας της Χαμάς. Η επιχείρηση αυτή προκαλεί ανησυχία για την τύχη των χιλιάδων εκτοπισμένων Παλαιστινίων που έχουν καταφύγει στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

«Μας ζήτησαν να μην διεισδύσουμε στη Γάζα; Κι όμως, εμείς μπήκαμε έτσι κι αλλιώς. Μας είπαν ότι δεν θα φτάναμε στην είσοδο της Πόλης της Γάζας, αλλά εμείς φτάσαμε. Μας είπαν ότι δεν θα μπορούσαμε να μπούμε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, εμείς μπήκαμε» συνέχισε ο Νετανιάχου.

Το νοσοκομείο αυτό βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των μαχών μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μαχητών της Χαμάς.

Για όπλα στο νοσοκομείο μιλά το Ισραήλ, διαψεύδει η Χαμάς

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ, μιλώντας στο CNN είπε εντοπίστηκαν όπλα και «τρομοκρατικές υποδομές» στο νοσοκομείο, προσθέτοντας πως περισσότερες πληροφορίες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει σημαντική υποδομή της Χαμάς στην περιοχή, κοντά στο νοσοκομείο. Ενδεχομένως και κάτω από το νοσοκομείο, και είναι κάτι που επεξεργαζόμαστε.Θα μας πάρει χρόνο. Αυτός ο πόλεμος είναι ένας πολύπλοκος πόλεμος», δήλωσε ο Χεχτ.

Ο Χεχτ είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις μπήκαν σε μια συγκεκριμένη περιοχή μέσα στο νοσοκομείο, προσθέτοντας: «Δεν υπήρξε μια ολομέτωπη επίθεση».

Είπε ότι ανταλλάχθηκαν πυρά πριν οι Ισραηλινοί στρατιώτες εισέλθουν στο νοσοκομείο, αλλά δεν υπήρξε «καμία απολύτως εμπλοκή» μόλις μπήκαν.

Ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Τετάρτη ότι οι στρατιώτες επιχειρούσαν σε ένα τμήμα του νοσοκομείου μακριά από το σημείο όπου βρίσκονταν οι γιατροί και οι ασθενείς.

«Οι στρατιώτες των IDF (Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ) έχουν ήδη βρει όπλα και άλλες υποδομές τρομοκρατίας. Την τελευταία ώρα, είδαμε συγκεκριμένες αποδείξεις ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούσαν το νοσοκομείο Σίφα ως στρατηγείο τρομοκρατίας» σημείωσε ο αξιωματούχος.

Η Χαμάς το αρνήθηκε αυτό.

«Αυτός ο ισχυρισμός δεν είναι τίποτα άλλο από τη συνέχιση των ψεμάτων και της φτηνής προπαγάνδας, μέσω της οποίας το Ισραήλ προσπαθεί να δώσει δικαιολογία για το έγκλημά του που αποσκοπεί στην καταστροφή του τομέα της υγείας στη Γάζα», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ