Οι νικητές και οι χαμένοι των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές

Οι νικητές και οι χαμένοι των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές

Την Τρίτη θα ανακοινωθεί από την ΕΣΕΕ η πλήρης εικόνα όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής.

«Η χθεσινή εμπορική κίνηση στην Αθήνα χαρακτηρίζεται μέτρια, στη Θεσσαλονίκη μάλλον ικανοποιητική και στον Πειραιά απογοητευτική. Κερδισμένοι της Κυριακής, εκτός από τα Μall και τα εκπτωτικά χωριά, είναι και οι αγορές της Λάρισας και της Πάτρας που τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά».

Αυτό δήλωσε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, για την κίνηση των καλοκαιρινών εκπτώσεων και της κίνησης της χθεσινής Κυριακής κατά την οποία λειτούργησαν τα μαγαζιά, και συμπλήρωσε ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της ΕΣΕΕ που έχουν συγκεντρωθεί, τα οποία θα συγκριθούν και θα ανακοινωθούν τη Τρίτη 22/7/14 “φαίνεται να μην ανταποκρίνονται με τα τελευταία δημοσιογραφικά ρεπορτάζ”.

Ο ίδιος σχολίασε ότι τον κόσμο την Κυριακή τον κέρδισαν οι παραλίες και όχι οι εκπτώσεις και ότι κατά γενική ομολογία η κίνηση χθες Κυριακή 20 Ιουλίου και πρώτη των καλοκαιρινών εκπτώσεων στις περισσότερες αγορές ήταν υποτονική.

Όπου υπήρχαν ανοικτά μαγαζιά στην Αθήνα με εξαίρεση το Μοναστηράκι και την Ερμού, μάλλον λειτούργησαν ως «κράχτες» και «τουριστικό ντεκόρ», αφού λίγοι πελάτες τα επισκέφθηκαν, λιγότεροι αγόρασαν και ελάχιστοι ήταν οι τουρίστες καταναλωτές.

Εν πάση περιπτώσει, συνέχισε ο ίδιος, τηρήσαμε το νόμο των επτά Κυριακών, ανοίξαμε, μετρήσαμε επισκεψιμότητα και τζίρο και θα αποδείξουμε τα όσα λέμε με τα πραγματικά στοιχεία της ίδιας της αγοράς, χωρίς εικονικές προσεγγίσεις.

«Η πραγματική εικόνα μόνο ενθαρρυντική δεν ήταν για τους μικρομεσαίους του λιανεμπορίου, αλλά αφενός ήταν μόνο μία Κυριακή μέσα στο μεσοκαλόκαιρο και αφετέρου είμαστε ακόμα στην αρχή των καλοκαιρινών εκπτώσεων. Τουλάχιστον η υποτονική κίνηση αυτής της Κυριακής δεν θα επηρεάσει τον τοπικό τζίρο της δεύτερης εβδομάδας των εκπτώσεων και άλλωστε υπάρχουν ακόμα πολλές καθημερινές μέχρι τέλος Αυγούστου» είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

«Βολές» Κορκίδη για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

«Ποτέ την Κυριακή» επιμένουν έμποροι και καταστηματάρχες

ΕΣΕΕ: Καμία θετική επίδραση απ’τα ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή