Νικήτρια η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο τελευταίο «Squeeze» του Orange Grove

Νικήτρια η γυναικεία επιχειρηματικότητα στο τελευταίο «Squeeze» του Orange Grove

Οκτώ φιλόδοξες γυναίκες startuppers ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στον διαγωνισμό καινοτομίας.

Με «δυνατά μηνύματα» για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου ο διαγωνισμός «The Squeeze» του Orange Grove – του διεθνούς startup incubator της Αθήνας – που αποτελεί πρωτοβουλία της ολλανδικής πρεσβείας και συνδιοργανώθηκε με την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ και ο πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Κάσπερ Βέλντκαμπ.

«Οκτώ φιλόδοξες γυναίκες startuppers ανέβηκαν στη σκηνή και παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο κοινό και σε ένα διακεκριμένο πάνελ κριτών, το οποίο συνέθεσαν τέσσερις γυναίκες από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, με σημαντική επιχειρηματική πορεία και διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ολλανδική πρεσβεία.

Στην εκδήλωση, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού επισκεπτών, παρευρέθησαν άνθρωποι από το ελληνικό και ξένο επιχειρηματικό οικοσύστημα, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των νέων τεχνολογιών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις νέες γυναίκες που επιχειρούν και καινοτομούν!

Η ιδέα που ξεχώρισε και ανέδειξε τη μεγάλη νικήτρια ανήκε στη Βίβιαν Παράσχου, ιδρύτρια του ΙΝΟΜΟ, «του ελληνικού brand καινοτόμων high-end επίπλων από fiberglass, με ιδιαίτερη επεξεργασία και ξεχωριστό γλυπτικό design εφαρμοσμένης τέχνης», η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο των 15.000€.

Στη δεύτερη θέση, αναδείχθηκε η PGENius, η online υπηρεσία «μετάφρασης» του γενετικού προφίλ ενός ασθενούς «για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής αγωγής με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας και τη μείωση των παρενεργειών της». Η επιχειρηματική ομάδα εκπροσωπήθηκε από τη Στέλλα Παπαδάκη και κέρδισε χρηματικό έπαθλο 10.000€.

Το «The Squeeze» πραγματοποιείται με τη Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ως μέρος της πρωτοβουλίας του για την «Επανεκκίνηση και Ενίσχυση των Νέων», ενώ η συγκεκριμένη οργάνωση του διαγωνισμού έγινε με την υποστήριξη της πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του ρόλου των Η.Π.Α. ως τιμώμενης χώρας στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προσφέροντας την ευκαιρία στους νέους startuppers να μιλήσουν δυνατά για την ιδέα τους και να ξεχωρίσουν.

Ο «μεγάλος χορηγός» του Orange Grove Heineken και «ο υποστηρικτής της εκδήλωσης» L’ Artigiano συνέβαλαν ώστε οι συμμετέχοντες να απολαύσουν περισσότερο τη βραδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.orangegrove.eu.