Νόβακ Τζόκοβιτς: Προσέφυγε ξανά στο δικαστήριο κατά της απέλασής του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Προσέφυγε ξανά στο δικαστήριο κατά της απέλασής του
epa09681757 Novak Djokovic of Serbia in action during a training session at Melbourne Park in Melbourne, Australia, 13 January 2022. Defending Australian Open champion Djokovic remains in limbo awaiting a decision from Immigration Minister Alex Hawke. EPA/DIEGO FEDELE AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ξανά η πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της νέας απόφασης για ακύρωση τη βίζας του και απέλασή του.

Η απόφαση να ακυρωθεί η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς για δεύτερη φορά είναι «προφανώς παράλογη», υποστήριξε ο δικηγόρος του Νικ Γουντ σε μια έκτακτη ακρόαση στο δικαστήριο την Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι η απόφαση για την εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νο 1 τενίστα στον κόσμο έχει τη σύμφωνη γνώμη του Αυστραλιανού πρωθυπουργού.

«Είχε προλάβει το δικαστήριο να διαβάσει τους λόγους της απόφασης του υπουργού;» ο Γουντ ρώτησε τον δικαστή Anthony Kelly στο δικαστήριο την Παρασκευή.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Τού ακύρωσαν τη βίζα γιατί διεγείρει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα

Ο Γουντ συνέχισε ισχυριζόμενος ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ ακύρωσε τη βίζα του Τζόκοβιτς με την αιτιολογία ότι η παρουσία του στη χώρα θα μπορούσε να «διεγείρει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα».

Περιέγραψε το σκεπτικό ως «προφανώς παράλογο», αποκαλώντας το ως «ριζικά νέα προσέγγιση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εκδιώξει τον αστέρα του τένις από τη χώρα.

Εντωμεταξύ, νωρίτερα, σύμφωνα με το The Age, ο Αντονι Κέλι ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να παραπέμψει την υπόθεση ακύρωσης της βίζας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, σε ανώτερο δηλαδή δικαστήριο από αυτό στο οποίο εκδικάστηκε η υπόθεση την περασμένη Δευτέρα.

Η συζήτηση ενάντια στην πρώτη απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει την βίζα του Τζόκοβιτς την περασμένη Δευτέρα έγινε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας. Η δικαστής Κέλι ζήτησε μετάθεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, λόγω της σημασίας της υπόθεσης.

Προς το παρόν η συζήτηση για την υπόθεση Τζόκοβιτς γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση. Η προτεινόμενη ακρόαση θα γίνει αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ωστόσο, σύμφωνα με το BBC ο δικηγόρος-εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης προτείνει η ακρόαση να γίνει την Κυριακή.

Ο Τζόκοβιτς ζητά να μην κρατηθεί στο ξενοδοχείο με τους πρόσφυγες
Εντωμεταξύ, ο δικηγόρος του Νόβακ Τζόκοβιτς δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί ακόμη από την Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη.

Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ζητούν να μην κρατηθεί εκ νέου το Νο. 1 του παγκόσμιου τένις από τις αυστραλιανές αρχές.

Ζήτησαν να παραμείνει στην ιδιωτική του κατοικία σήμερα το βράδυ και να του δοθεί άδεια να συναντηθεί με τη νομική του ομάδα το Σάββατο.