Ντάισελμπλουμ: Aπό Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για την Ελλάδα

Ντάισελμπλουμ: Aπό Σεπτέμβριο οι αποφάσεις για την Ελλάδα

«Η Ελλάδα μπορεί να περιμένει έως μετά τις Ευρωεκλογές», δηλώνει ο επικεφαλής του Eurogroup - Κομισιόν: Εξαιρετικά απίθανο να επιστρέψει η τρόικα μέσα στην εβδομάδα.

Για το Σεπτέμβριο παραπέμπονται οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος επιβεβαίωσε την αλλαγή πλεύσης της ευρωζώνης σε ότι αφορά τη στήριξη της χώρας μας που μετατίθεται οριστικά μετά τις ευρωεκλογές. Eξαλλου, εξαιρετικά απίθανο χαρακτήρισε εκπρόσωπος της Κομισιόν το ενδεχόμενο να επιστρέψει αυτή την εβδομάδα η Τρόϊκα στην Αθήνα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες υπογράμμισε ότι «το ελληνικό χρέος πρέπει να μειωθεί, το ζήτημα είναι ποιός θα το κάνει και πώς. Αυτό είναι κάτι που θα συζητήσουμε μετά το καλοκαίρι».

Διαβάστε ακόμη: Ρέγκλινγκ: «Σε αρκετά καλή κατάσταση οι ελληνικές τράπεζες»

Είπε επίσης ότι αν ικανοποιηθούν όλες οι προϋποθέσεις του ελληνικού προγράμματος, τότε θα εγκριθούν οι δόσεις των επόμενων δανείων πριν τον Μάιο. Αυτό, όπως τόνισε, θα χρηματοδοτήσει την Ελλάδα έως τον Αύγουστο. «Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος βιασύνης, με βάση τα στοιχεία της Eurostat να λάβουμε νέες αποφάσεις. Η Ελλάδα θα χρηματοδοτηθεί με τους όρους του τρέχοντος προγράμματος και αν αυτοί ικανοποιηθούν θα έχουν χρηματοδοτηθεί μέχρι τον Αύγουστο».

Διαβάστε περισσότερα στο theToc.gr