Ντέιβιντ Μπέκαμ: Από το γήπεδο στο…χρηματιστήριο- Προχωρά στην πρώτη ΙΡΟ εταιρείας esports στο χρηματιστήριο του Λονδίνου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο αθλητικό franchise σε ένα μοντέλο της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, του NBA και του NFL.

Η πρώτη εταιρεία esports που θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου αναμένεται να είναι αυτή του Βρετανού σταρ και πρώην ποδοσφαιριστή Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Εκμεταλλευόμενη την τεράστια απήχηση στο online gaming η εταιρεία Guild Esports, του Μπέκαμ, επιβεβαίωσε τα σχέδια για μια αρχική δημόσια προσφορά (IPO) tην Τετάρτη σύμφωνα με διεθνή μέσα. Η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο αθλητικό franchise σε ένα μοντέλο της αγγλικής Πρέμιερ Λιγκ, του NBA και του NFL.

Το 40% των μετοχών θα βγει τον επόμενο μήνα και ελπίζει να αντλήσει 20 εκατ. λίρες (25,9 εκατ. δολάρια) με στόχο να προσλάβει νέους παίκτες «μεγαλώνοντας» την επιχείρηση.

Τα electronic sports διαθέτουν πολλούς επαγγελματίες παίκτες που ανταγωνίζονται σε βιντεοπαιχνίδια που μπορούν να παρακολουθηθούν σε φυσικούς χώρους ή μέσω ψηφιακών καναλιών.