Ντομπρόβσκις: Καταντάει γελοίο! Είναι ντροπή που δεν πήραμε χθες τις προτάσεις της Ελλάδας

Ντομπρόβσκις: Καταντάει γελοίο! Είναι ντροπή που δεν πήραμε χθες τις προτάσεις της Ελλάδας

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέστησε σαφές πως επείγει η υποβολή προτάσεων από την πλευρά της Αθήνας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται επειγόντως ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο σχέδιο μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα. Έχουμε μετά τη Σύνοδο μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας για να αποφασίσουμε για ένα τρίτο πρόγραμμα βοήθειας. Για να γίνει αυτό, χρειαζόμαστε σχέδια από την ελληνική κυβέρνηση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση και προσέθεσε:

«Ήταν ξεκάθαρο πως οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να ετοιμάσουν τα σχέδιά τους. Είναι κρίμα πως δεν υπήρχαν χθες, ευελπιστούμε πως θα είναι έτοιμοι να τα παρουσιάσουν αύριο. Πραγματικά χρειαζόμαστε να βρούμε μια λύση γρήγορα».

«Καταντάει γελοίο, είναι ντροπή που δεν πήραμε χθες τις προτάσεις της Ελλάδα», τόνισε. «Ήταν σαφές (…) ότι οι Έλληνες έχουν την πρόθεση να ετοιμάσουν τα σχέδιά τους. Είναι κρίμα που (τα σχέδια) δεν ήταν εκεί χθες, ευελπιστούμε ότι είναι έτοιμοι να τα παρουσιάσουν αύριο», σημείωσε. «Χρειαζόμαστε πράγματι να βρούμε μια λύση πολύ γρήγορα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις κατέληξε: «το θέμα είναι μια εκτενής στρατηγική που θα σταθεροποιεί την Ελλάδα και όχι τα μεμονωμένα σχέδια μεταρρύθμισης. Τα προγράμματα βοήθειας σε άλλες χώρες έχουν δείξει πως οι μεταρρυθμίσεις αξίζουν».