NYT: «H εφημερίδα δεν πωλείται»

NYT: «H εφημερίδα δεν πωλείται»

Την όρεξη σε επίδοξους νέους επενδυτές «έκοψε» η οικογένεια που ελέγχει την εφημερίδα.

Η εξαγορά της Washington Post από τον αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος, «φούντωσε» τα σενάρια για νέες κινήσεις στο χώρο του τύπου. Έτσι οι ιδιοκτήτες μιας άλλης ιστορικής εφημερίδας, των New York Times, ανακοίνωσαν ότι η δική τους εφημερίδας «δεν πωλείται».

«Θα επιδιώξει η οικογένειά μας να πουλήσει τους Times; Η απάντηση σ’ αυτό είναι όχι», υπογράμμισε ο εκδότης Άρθουρ Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της εταιρείας New York Times Co., σε δήλωσή του η οποία δημοσιοποιήθηκε από τον ιστότοπο της εφημερίδας.

Ο Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ αναφέρει πως ο ίδιος και ο αντιπρόεδρος Μάικλ Γκόλντεν μίλησαν στον Ντόναλντ Γκράχαμ, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Washington Post Co, σχετικά με την απόφαση να πωληθεί η «Post» και μερικές μικρότερες εφημερίδες και υπογράμμισαν πως οι «New York Times» δεν σχεδιάζουν να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο.

Ο Σουλτσμπέργκερ Τζούνιορ αναφέρει επίσης πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Κληροδοτήματος Οκς-Σουλτσμπέργκερ και η υπόλοιπη οικογένεια «είμαστε ενωμένοι στη δέσμευσή μας να εργαστούμε μαζί με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, τη διεύθυνση και τους εργαζομένους για να οδηγήσουμε την εφημερίδα στο παγκόσμιο και ψηφιακό μέλλον μας».

Διαβάστε ακόμη: Το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Γουόρεν Μπάφετ και η Washington Post