NYT: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη ζημία 1 δισ. δολαρίων την περίοδο 1985-1994

NYT: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπέστη ζημία 1 δισ. δολαρίων την περίοδο 1985-1994
epa07319805 US President Donald J. Trump hosts a roundtable meeting where he discussed border security with Hispanic pastors in the Roosevelt Room of the White House in Washington, DC, USA, 25 January 2019. Trump earlier announced a deal had been reached to end the ongoing partial shutdown of the federal government. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αποκάλυψη της εφημερίδας καταγράφηκε μία ημέρα μετά την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης του μεγιστάνα να διαβιβάσει στο αμερικανικό Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου.

Τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ βρίσκονταν στο κόκκινο την περίοδο από το 1985 ως το 1994, καθώς ο επιχειρηματίας από τη Νέα Υόρκη ο οποίος δραστηριοποιείται κυρίως στον τομέα των ακινήτων υπέστη ζημία σχεδόν 1,2 δισ. δολαρίων μέσα σε μία δεκαετία, έγραψε χθες Τρίτη η εφημερίδα The New York Times, η οποία μελέτησε τις φορολογικές του δηλώσεις το διάστημα αυτό.

Η αποκάλυψη της εφημερίδας καταγράφηκε μία ημέρα μετά την άρνηση του υπουργείου Οικονομικών της κυβέρνησης του μεγιστάνα να διαβιβάσει στο αμερικανικό Κογκρέσο τις φορολογικές δηλώσεις του Τραμπ, καθώς το μπραντεφέρ του με τους Δημοκρατικούς- που έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων- συνεχίζεται σε διάφορα μέτωπα. Κατά την έρευνα των The New York Times, εφημερίδας που βρίσκεται συχνά στο σταυρόνημα του Τραμπ όταν καταφέρεται εναντίον των ΜΜΕ, η υγεία των οικονομικών του μεγιστάνα και των εταιρειών του ήταν την περίοδο που μπόρεσε να μελετήσει σε καταστροφική κατάσταση.